A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Fejed leszakad: a Sinaro, a Dust Bolt, a Prong és az Unearth egy színpadon

Molnár Barnabás
2020. február 14., 17:00

Óriási metálbulit rendez az A38 hajó február 19-én: négy zenekar is fellép egymás után, sorrendben a Sinaro, a Dust Bolt, a Prong és az Unearth. A headliner életútját tekintettük át röviden. Melegítsétek be a nyakcsigolyákat!

A honi metalcore-rajongók nem első alkalommal köszönhetik Magyarországon a Prong után február 19-én színpadra lépő Unearth-öt. A zenekar 1998-ban alakult Bostonban, stílusukra nagyban hatott többek közt az At the Gates, az In Flames, a Slayer és a Pantera is.
Debütáló albumuk, a The Stings of Conscience 2001-ben jelent meg, és már magában hordozta a provokatív szövegek mellett azokat a karakteres riffeket és a gyanútlan hallgatót azonnal padlóra küldő breakdown-okat, amik a metalcore olyan, megkerülhetetlen alapcsapatává tették őket, mint például az As I Lay Dying.

Immár több, mint húsz éves fennállásuk során olyan zenekarokkal koncerteztek együtt, mint a Disturbed, a Trivium, a Kingdom of Sorrow, az Every Time I Die vagy akár a Soulfly, 2018-ban pedig már hetedik nagylemezük jelent meg Extinction(s) címmel, melynek azóta is tartó turnéjában még mindig bőven van erő.

Facebook-esemény

Fotó: (Bodnár Dávid // Kellegy // A38 Hajó)

Szerző: Molnár Barnabás
Utolsó koncertek a Budapest Parkban – e héten zárja szokatlan szezonját a Park
Sze. 28., 16:02