A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

FELTÁMAD A FEKETE ZAJ: AUGUSZTUSBAN JÖN A MEGÚJULT FESZTIVÁL

2018. május 23., 17:00

Idén nyáron ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált, a mátrafüredi Sástó mellett. A válogatott hazai és nemzetközi zenekarokat felvonultató háromnapos rendezvény több év takarékláng után most a régi, de időközben felújított helyszínen, megújult szálláslehetőségekkel tér vissza, megőrizve azt a kis fesztiválokra jellemző egyedi hangulatot, amely az elmúlt 10 évben védjegyévé vált. Idén augusztus 17-19. között több mint 50 különleges zenei élményt kínáló együttes játszik majd a Mátra csillagai alatt a Zajongóknak.

Fotó: Perihelion zenekar

Sokat elmond a Fekete Zajok különleges hangulatáról, hogy a fesztivál igazából azokban az években sem maradt el, amikor nem rendezték meg: a törzsközönség és a korábbi fellépő zenekarok ugyanis fogták magukat, és Fekete Zaj Osztálykirándulás néven évről évre megszerveztek maguknak egy közös hétvégét a Sástó mellett. Az elmúlt években több spin-off klubrendezvény, így a Fekete Zaj Klub és a Fekete Zaj Tél is segített életben tartani a koncepciót, augusztus közepén pedig végre visszatérhetünk vissza a Mátrába.

A fesztivál szokás szerint izgalmas zenei programot kínál, a hazai és a nemzetközi alternatív és underground szcéna legjobbjait vonultatja föl. A három nap alatt több mint ötven zenekar, köztük tíz külföldi együttes játszik majd. A VHK zajos fellépése már hagyománynak tekinthető. Idén láthatjuk a francia post metal zenekar, az Alcest koncertjét; itt lesz a svéd Anna von Hausswolff, akinek zenéje műfajok felett áll, inkább afféle rituáléként élhető meg.

Anna von Hausswolff The Mysterious Vanishing of Electra

A synthpop / EBM vonalat erősíti a Los Angeles-i Aesthetic Perfection, az experimentális rockot kedvelők pedig a svéd/angol Crippled Black Phoenix koncertjére készülhetnek. Érkezik az izlandi snyth-punk darkwave csajtrió, a Kælan Mikla, és természetesen a budapesti klubélet legmenőbb csapatai is megjelennek: játszik a Middlemist Red, a Gustave Tiger, a Black Bartók, a Dope Calypso, a Képzelt Város, az Entrópia Architektúra, a Pyoba, a Zivatar, valamint a Perihelion, az Agregator, a Shapat Terror, a divideD, az Arkhé, Csihar Attila és még sokan mások.
A megújult helyszínen több új épület és szolgáltatás várja a fesztiválozókat. A régi Motel mellett elkészült az új Hotel épület, de különböző komfortfokozatú, 2 és 4 személyes faházak és apartmanok is elérhetőek lesznek, és természetesen a sátorozási lehetőség is adott. Megújult vizesblokkok, közös főzőhelyiség és tűzrakóhely is található a kempingben, és egy wellness részleg is elkészült nemrég. A már jól ismert Sástó, a kilátó és az Oxygen Adrenalin Park is várja a kirándulni vágyókat.

A Negative Art bemutatja: Fekete Zaj Fesztivál ’18
2018. augusztus 17-18-19., péntek-vasárnap
Mátrafüred – Sástó
Fellépők: Alcest, Anna von Hausswolff, Crippled Black Phoenix, VHK, Aesthetic Perfection, Middlemist Red, Kaelan Mikla, Dope Calypso, Csihar Attila (Void ov Voices), Perihelion, Gustave Tiger, Annelie, Svoid, Pyoba, Trillion, Black Bartók, Persona Non Grata, Agregator, Képzelt Város, Irrational Ortodox Noise, Psycho Mutants, Entrópia Architektúra, Planetdamage, Zivatar, Ann my Guard, Shapat Terror, divideD, Phantasy Bureau, Ygfan, Arkhe.

Facebook eseményoldal

A KING’S MAN – A KEZDETEK című film előzetese
Júl. 10., 1:47
Mivanveletek – megjelent a Fiúk első EP-je
Júl. 8., 10:56