A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Fiona Apple: The Whole Of The Moon – The Waterboys-feldolgozás

2019. november 5., 7:13

Az amerikai dalszerző-énekesnő Fiona Apple a 2012-es The Idler Wheel… albuma óta főleg átdolgozásokkal és kollaborációkkal (köztük Donald Trump-ellenes protest songokkal) jelentkezett, legutóbb például Jakob Dylan társaságában felvett Byrds- és Beach Boys-átiratokkal és a Bob Burger Falodája rajzfilmszéria Pig Trouble betétdalával. Most épp a Waterboys együttes 1985-ös The Whole Of The Moon slágerét dolgozta fel az öt év után véget ért The Affair (A viszony) tévésorozathoz, melynek már Container című főcímdalát is ő készítette annak idején.

Az 1958-as születésű Mike Scott skót dalszerző-gitáros-énekes három és fél évtizede aktív The Waterboys nevű együttese a Brit-szigeteken a nyolcvanas évek közepén domináló himnikus big music hangzás (U2, Simple Minds, Big County, The Alarm, Tears For Fears stb.) névadója volt The Big Music című 1984-es számával, a legnagyobb sikerét pedig The Whole Of The Moon című dalával aratta, mely az 1985-ös eredeti megjelenése után még 1991-es újrakiadása idején is bejutott a Top 10-be a brit slágerlistán.

A most véget ért The Affair tévészéria záró epizódjának esküvői táncjelenetében is ez a sláger szól, sőt utána még zárószámként is visszatér egy intimebb feldolgozásban, melyhez a sorozat alkotói az öt éven át használt főcímdaluk előadóját, Fiona Apple-t kérték fel. Az itt hallható verzióban Fiona kilencvenes évekbeli lemezeinek dobosa, Matt Chamberlain és a Prince-féle The Revolution kísérőzenekarból (meg a Wendy & Lisa csajduóból) ismert gitáros Wendy Melvoin is közreműködik, a háttérvokált pedig Phoebe Bridgers énekli.

a Waterboys-dal 1985-ös eredetije. . .

. . .az ausztrál botrányhős gitáros-énekes Kirin J Callinan idei és a Killers tavalyi feldolgozásában:

.
mutatóba itt a Waterboys tizenharmadik sorlemezéről, az idén májusban megjelent Where The Action Is albumról a címadó szám:

Massive Attack: Eutopia – új EP az Algiers, a Young Fathers és Saul Williams közreműködésével
Júl. 10., 11:28
Alanis Morissette: Reckoning – újabb kislemezdal a női producerekkel készült új albumról
Júl. 10., 9:54
The Rolling Stones: Criss Cross – videoklip egy kiadatlanul maradt régi szerzeményhez
Júl. 9., 14:59
Gerard Way: Here Comes The End – a My Chemical Romance-vezér The Umbrella Academy-betétdala
Júl. 9., 6:42