A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Florence + The Machine: Delilah – videoklip

2015. október 21., 15:38

Ez a csodás dal miért nem kapott klipet?” – szólt a kérdés, mikor a How Big, How Blue, How Beautiful című idei Florence + The Machine-albumot beharangozó számok sorában a What Kind Of Man, St. Jude és Ship To Wreck után negyedikként érkezett Delilah helyett két másik dalhoz forgatták le a lemez The Odyssey címen futó videosorozatának 4. és 5. részét (Queen Of Peace, Long & Lost). Most megnyugodhatunk: ma végre a lemez legslágeresebb száma is megkapta a klipjét.

A Brit-szigetek legjobb albumának járó 2015-ös Mercury Prize-ra jelölt lemez Vincent Haycock rendezte kisfilmsorozatában a Delilah lett a 6. fejezet, mellyel folytatódik Florence purgatóriumi „odüsszeiája”, mely a What Kind Of Man autóbaleset-jeleneténél kezdődött. Az egzaltált klip egyik legsokkolóbb jelenete a főként Angliában alkotó svájci romantikus festő, a természetfeletti dolgokhoz igencsak vonzódó Henry Fuseli (született: Johann Heinrich Füssli, 1741–1825) leghíresebb művét, A rémálom című 1781-es képet is megidézi.

florence-delilah-nightmare2a

a Delilah hatperces klipje itt látható:

Ahogy a kétperces februári How Big, How Blue, How Beautiful filmetűd óta a sorozatban többször (leglátványosabban a Ship To Wreck klipben) is előfordult, ezúttal is két „Florence” szerepel egyszerre, és a hasonmást egy Los Angeles-i táncosnő, Denna Thomsen játssza. . .

florence-delilah4

. . . de az sokkal különlegesebb, hogy ebben a mostani Delilah videóban a Florence + The Machine billentyűse, a dalt társszerzőként is jegyző Isa Machine, azaz Isabelle Summers is felbukkan (az alábbi hölgykoszorú-csoportkép bal felső figurájaként láthatjuk), márpedig ő albumonként általában csak egy-egy klipben szokott megjelenni az énekesnő mellett.

florence-delilah6

egy kép a szeptemberi forgatásról:

florence-delilah3

.
a videosorozat egyben – a kétperces beharangozó filmetűd és a hatrészes The Odyssey klipszéria:

How Big How Blue How Beautiful
What Kind Of Man (The Odyssey – Chapter 1)
St Jude (The Odyssey – Chapter 2)
Ship To Wreck (The Odyssey – Chapter 3)
Queen Of Peace & Long And Lost (The Odyssey – Chapters 4 & 5)
Delilah (The Odyssey – Chapter 6)

.
ráadásként itt van Florence vízben tocsogó tegnapi tévéfellépése a Ship To Wreck című számmal, Ellen DeGeneres műsorában:

Beck: Hyperlife + Uneventful Days – a Pharrell-lel készült új Hyperspace album első két száma
okt. 17., 12:59
Lee “Scratch” Perry feat. Brian Eno: Here Come The Warm Dreads – legendás producerek közös száma
okt. 17., 7:40
Michael Kiwanuka: Hero – videoklip + Piano Joint – újabb dal az új album elé
okt. 16., 15:24
Taylor Hawkins & The Coattail Riders – sztárparádés album a Foo Fighters dobos-vokalistájától
okt. 15., 23:22