A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Funkadelic feat. Kendrick Lamar & Ice Cube: Ain’t That Funkin’ Kinda Hard On You? – videoklip

2016. március 25., 10:33

Három generáció együtt! A Parliament és Funkadelic nevű zenekarai élén elhíresült 74 éves P-funk legenda George Clinton a 2014-es Ain’t That Funkin’ Kinda Hard On You? című számához (mely a 33 év kihagyás után érkező legutóbbi Funkadelic-albumon, a First Ya Gotta Shake The Gate-en jelent meg) 2015-ben már kapott egy remixet a 28 éves hiphop szupersztár Kendrick Lamar rapbetétjével, de a 46 éves Ice Cube bevonásával készült 2016-os remixhez már egy űrhajós videoklipet is forgattak.

Kendrick már a tavalyi To Pimp A Butterfly sikeralbumának nyitó nyitódalában is szerepeltette Clintont, Ice Cube-bal pedig legutóbb múlt hónapban láthattuk, mikor tőle vette át a szóban forgó lemezért nyert Grammy-díját a legjobb rap album kategóriában. Ami az N.W.A.-hős Ice Cube-ot illeti, ő már 1994-ben is készített közös számot és klipet Clintonnal: a Lethal Injection szólóalbumán szereplő Bop Gun (One Nation) már a címét is egy 1977-es Parliament-daltól, a fő hangmintáját meg egy 1978-as Funkadelic-klasszikusból, a One Nation Under A Groove-ból kölcsönözte.

parliament

parliament-mothership

A 2014-es Funkadelic-albumon szereplő Ain’t That Funkin’ Kinda Hard On You?-ból tavaly ősszel Louie Vega már készített egy remixet Kendrick Lamarral, és ugyanaz a rapbetét került át az idén februárban bemutatott újabb verzióba is, melybe már Ice Cube is beszállt a köztes generáció képviseltében. Tegnap bemutatott videoklipjükben a sci-fi tematika és az űrben száguldó anyahajó Clinton hetvenes évekbeli show-inak misztikus-kozmikus elemei előtti tiszteleg.

a dal Louie Vega-féle tavalyi remixe Kendrick Lamarral:

Ice Cube 1994-es Bop Gun klipje George Clintonnal:

Kendrick Lamar 2015-ös To Pimp A Butterfly albumának Wesley’s Theory című nyitódalában George Clinton 4:08-tól hallható:

.
George Clinton és Kendrick Lamar:

kendrick-clinton2

Kendrick átvesz egy Grammy-díjat Ice Cube-tól:

icecube-kendrick2

Ice Cube még fiatalon George Clintonnal, no meg a Parliament-Funkadelic csillagszemüveges basszusgitárosával, Bootsy Collinsszal:

icecube-clinton

Alice Glass: Nightmares – újabb klip az ex-Crystal Castles-énekesnőtől
Sze. 23., 16:51
Fleet Foxes: Shore – új album 55 perces kísérőfilmmel
Sze. 22., 15:15
ARO – dalok Ozzy Osbourne lányának, Aimée Osbourne-nak az első albumáról
Sze. 22., 12:55
The Cribs feat. Lee Ranaldo: I Don’t Know Who I Am – klipdal a Sonic Youth gitáros-vokalistájával
Sze. 21., 15:18