A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Get Well Soon: Too Much Love – klip Zoltán D. 1984-es tévéfellépésével

2016. augusztus 4., 11:21

A Get Well Soon projektnév alatt dolgozó 33 éves német multiinstrumentalista-dalszerző-énekes Konstantin Gropper az év elején megjelent Love című negyedik albumának It’s Love klipjét a magyar művészfilmesek kedvenc német színészével, Udo Kierrel forgatta, és most új videójában is egy jeles honfitárs-karakterszínészt szerepeltet magyar vonatkozással: Born With Too Much Love – The Collected Confessions Of Zoltán D. című EP-jének 1984-re datált Too Much Love klipjében Zoltán D.-t, a fiktív popénekest Wilfried Hochholdinger játssza (aki hazai szerepei mellett a Becstelen brigantyk és X-Men: Az elsők című amerikai filmekben is feltűnt már náci tisztként).

Az ötszámos a Born With Too Much Love anyaga eddig csak a Love album dupla CD-s deluxe kiadásának bónuszlemezeként volt elérhető, de Konstantin a napokban rajongói kívánságára digitálisan is és vinyl formátumban is megjelentette külön EP-ként. A popzene aranykora és esküvői potyázó/csaló „mesterség“ előtti tisztelgésként írt Zoltán D. összegyűjtött vallomásai alcímű korong kulcsdalával, a Too Much Love-val leginkább a nyolcvanas évek közepének szintetizátoros pophangzását idézi meg (olyan együtteseket, mint például a Human League, illetve az angolul éneklő németek közül a Camouflage vagy az Alphaville), és stílszerűen egy 1984-ben játszódó videót forgatott hozzá állandó rendezőjével, Philipp Käßbohrerrel, a főszerepet pedig a nagy David Bowie-rajongó hírében álló 53 éves Wilfried Hochholdingerre bízta aki színészkarrierje mellett ténylegesen is zenész: volt egy Hold nevű pop-rock együttese a kilencvenes évek végig, de még 2013-ban is kiadott ez alatt a név alatt egy eklektikus konceptlemezt (Hold: Me).

hold-me

Angliában született, de hazájában csak úgy nevezik The Hungarian, a Magyar. Imádják a csajok, és ő is rengeteg szeretetet tud adni. Miután díjakat nyert Montreux-ben, visszatért ide, Malmőbe az együttesével. Hölgyeim és uraim: Zoltán D! konferálja fel a svéd műsorvezető az énekes playback tévéfellépését, mely sajnálatos körülmények közt ér véget. A Too Much Love videoklipjében maga Konstantin Gropper 2:40-nél bukkan fel bajszos stábtagként.

getwell-toovid2

a dal élőben az igazi Get Well Soon előadásában egy áprilisi koncerten:

.
mutatóba itt az előző Get Well Soon-klip, a szintén Philipp Käßbohrer által rendezett It’s A Catalogue is, amelynek hetvenes évek végi történetében egy fiktív olasz popzenész házaspár halálának ügyében nyomoz egy felügyelő, akit egy másik jeles német karakterszínész,  a főleg rendőröket vagy orvosokat játszó Piet Fuchs alakít:

.
a most külön is megjelent EP számlistája és borítója:

Get Well Soon: Born With Too Much Love (2016)

1. Confessions
2. Too Much Love
3. Roses, Pink Roses
4. Gluttony
5. Werewolves

getwell-bornwith

PJ Harvey: The Moth + The Sandman – a Lily James és Gillian Anderson színésznőknek írt dalok demói
okt. 18., 19:31
Wolf Parade: Against The Day – új kislemez az Operators frontemberének anyazenekarától
okt. 18., 7:18
Matt Berninger feat. Phoebe Bridgers: Walking On A String – duettklip a National énekesétől
okt. 17., 14:46
Beck: Hyperlife + Uneventful Days – a Pharrell-lel készült új Hyperspace album első két száma
okt. 17., 12:59