A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Gifek uralta élet a képernyő előtt – itt az új Carnival Youth-klip

2019. május 16., 11:13

’90-es évek stílusát hozza vissza, de nagyon is mai jelenségről szól vicce a Carnival Youth új klipje, a Desktop. A lett trió pár nappal Good Luck című harmadik nagylemeze megjelenése előtt, augusztus 12-én játszik a Szigeten.

A Carnival Youth – mely zenekar nálunk is többször fellépett már –, év elején kezdte el csepegtetni nyáron érkező új lemeze dalait:  Phantom Planet Twin Peaks-es elmebaja és a Birthday után pedig itt a legújabb klip, mely a Desktop című számukhoz készült.

“A dal sok minden keveredése és kísérletezés eredménye. Egy kis brazilos ízt is szerettünk volna belecsempészni, hogy kifejezővé és színessé tegyük, hiszen ott voltunk a felvételek ideje alatt. A dalszöveg viccként indult és egyértelműen megmaradt benne a humor, de tudjuk, hogy minden vicc mögött van valami igazság. Korunk előnyeiről és kihívásairól szól, aminek nagy részét képernyők előtt töltjük” – mesélte az indie-rock zenekar énekese, Emils Kaupers.

Az augusztus 16-án érkező Good Luck-ot egyébként a zenekar Sao Paolóban, a Red Bull Studiosban vette fel, producerük Gatis Zakis volt, a keverést pedig a Grammy-díjas Nicolas Verhnes végezte.  Ő korábban többek között a The War on Drugs, az Animal Collective, a Deerhunter vagy a Dirty Projectors felvételein dolgozott. A masterért Greg Calbi felelt, aki a New York-i stúdiójában például az Interpol és az Arcade Fire anyagain dolgozott.

A zenekar korábbi klipjei:

Minden rendben: megjelent a Magnetifique bemutatkozó albuma
aug. 11., 10:28
Előkerült egy elveszett dokumentumfilm Charles Bukowskiról – világpremier ma este!
aug. 7., 16:05