A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Greg Dulli: Have Yourself A Merry Little Christmas – karácsonyi dal az Afghan Whigs vezérétől

2018. december 13., 1:01

Az Art Brut-frontember múlt heti Christmas Business EP-je és a Queens Of The Stone Age-vezér Josh Homme ugyanaznap megjelent karácsonyi kislemeze után reménykedhettünk, hogy a hajdani QOTSA-társénekes Mark Lanegan a novemberi November Rain feldolgozása mellé kiad valamit a decemberi ünnepekre is (ahogy néhány éve már a Dark Mark Does Christmas minialbummal is tette), de helyette most az ő legjobb cimborájától, a Gutter Twins duó másik felétől, az Afghan Whigs-főnök Greg Dullitól kaptunk egy karácsonyi feldolgozást.

A kilencvenes évek eleji grunge színtéren befutott soul-rockos Afghan Whigs 2014-es Do To The Beast albumával a soproni VOLT Fesztiválon is koncertező, majd zenekarával tavaly egy In Spades című újabb nagylemezt is készítő Dulli az elmúlt években egy csomó izgalmas átdolgozást is kiadott (a Frank Ocean-féle LoveCrimesból, Sting és a Police együttes Every Little Thing She Does Is Magicjéből, a New Order-sláger Regretből és az elhunyt David Bowie előtti tisztelgésként a Modern Love-ból is), de most még egy karácsonyi sztenderdet a maga képére alakított: az 1944-ben Hugh Martin által írt és Judy Garland által bemutatott, majd később a dalszövegen is változtató Frank Sinatra által még híresebbé tett Have Yourself A Merry Little Christmast, melyet itt már a pénteki hivatalos megjelenés előtt hallhatunk tőle.

a dal Judy Garland előadásában az 1944-es Meet Me In St. Louis (Talákozunk St. Louis-ban) című mozifilmben. . .

. . . és Frank Sinatrától 1967 karácsonyán Dean Martin tévéműsorában:

.
ráadásként még pár pazar Greg Dulli-feldolgozás a 2010-es évekből: a Paper Thin Hotel című 1977-es Leonard Cohen-klasszikusból. . .

. . . és az A Crime című 2010-es Sharon Van Etten-szerzeményből:

Muse: Won’t Stand Down – videoklip a kilencedik album elé
jan. 13., 16:00
Fontaines D.C.: Jackie Down The Line – klipdal a Skinty Fia albumról +FRISSÍTÉS: szereplés Jimmy Fallonnál
jan. 11., 21:45
King Gizzard & The Lizard Wizard: Black Hot Soup (DJ Shadow “My Own Reality” Re-Write) – videoklip
jan. 7., 13:01
The Weeknd: Dawn FM – albumelőzetes Jim Carrey-vel +FRISSÍTÉS: a teljes album + Sacrifice/Gasoline – klipek
jan. 3., 15:21