A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Grimes két számot is kiadott a héten – az új dalt most a Fun. gitárosával

2015. március 15., 16:09

A kanadai elektropop-üdvöske Grimes (akitől legutóbb egy karácsonyi viccklipdalt kaptunk) a hét legelején már közzétett egy kiadatlan számot, egy több mint két éve befejezetlenül maradt demót REALiTi címmel, most a hét legvégére pedig megérkezett egy másik felvétele is, melyet a Fun. együttes gitáros-vokalistájának, Jack Antonoffnak a projektjével, a Bleachersszel rögzített a Girls (Csajok) tévésorozat ma éjszakai epizódjához.

A Fun. indie pop sikertrióban Nate Ruess énekes mögött zenélő 30 éves Antonoff már frontemberkedett egy évtizedet Steel Train nevű együttese élén, de tavaly júliusban már Bleachers projektnév alatt adta ki Strange Desire című albumát, melyen egy Grimes-kollaboráció, a Take Me Away is szerepelt. Novemberben kiderült, hogy a páros ismét együtt stúdiózott, és ma meg is érkezett az Entropy című új Bleachers-szám Claire Boucher énekével. A dalra Jack Antonoff barátnője, az alábbi kép bal szélén látható Lena Dunham is lecsapott, és az Entropy az ő Csajok című sorozatának ma éjszakai adásában is hallható lesz.

grimes-bleachers-lena

Bleachers feat. Grimes: Entropy

a hét elején közzétett REALiTi című Grimes-dal, melyhez a 2013-as távol-keleti turnén forgatott videofelvételekből készült klip:

.
a Bleachers és Grimes közös Take Me Away című száma tavaly nyárról:

a teljes 2014-es Bleachers-debütalbum, a Strange Desire itt végighallgatható:

1. Wild Heart  0:00
2. Rollercoaster  3:19
3. Shadow  06:30
4. I Wanna Get Better  10:21
5. Wake Me  13:45
6. Reckless Love  16:26
7. Take Me Away  19:25
8. Like A River Runs  21:55
9. You’re Still A Mystery  25:28
10. I’m Ready To Move On/Wild Heart Reprise  29:46
11. Who I Want You To Love  33:56

.
Jack Antonoff szeret vendégénekesnőkkel dolgozni – a Go Your Own Way című Fleetwood Mac-sláger itt látható feldolgozását a Bleachers élő felállása a Chvrches frontleányával, Lauren Mayberryvel közösen adta elő egy tavaly novemberi VH1-gálakoncerten:

a legnagyobb Fun.-sláger, a Janelle Monáe énekesnő közreműködésével készült 2011-es We Are Young, amivel Antonoff és zenésztársai 2013-ban elnyerték az év daláért járó Grammy-díjat:

mutatóba itt egy szám Antonoff 2013-ig működő másik zenekarának, a Steel Trainnek a címnélküli utolsó albumáról, a lemez Bullet című nyitódala, 2010-ből:

SoKo: Are You A Magician? – videoklip Gia Coppola rendezésében az új Feel Feelings album elé
ápr. 2., 16:27
Ultraísta: Sister – a Radiohead-producer Nigel Godrich 25 perces kisfilmje triójának új albumához
ápr. 2., 15:58
Roger Waters: The Right To Live In Peace – Víctor Jara-átdolgozás Budapestnek is ajánlva
ápr. 1., 21:39
Moses Sumney: Cut Me – videoklip egy Oneohtrix Point Never társaságában írt dalhoz
ápr. 1., 8:34