A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hinds: I Don’t Run – a teljes új album a Kolorádó Fesztiválon is fellépő spanyol zenekartól

2018. április 8., 13:16

A június 13-16. között zajló Kolorádó Fesztivál legaktuálisabb külföldi sztárfellépője, a garázsrockos madridi Hinds csajkvartett a 2016-os Leave Me Alone debütalbum után az itt hallható I Don’t Run című második nagylemezét már egy híres producerrel, a Strokes és Regina Spektor mellől ismert Gordon Raphaellel készítette – és ahogy az első albumhoz is gazdag klipsorozat épült ki (Bamboo, Castigadas en el granero, Chili Town, Garden, San Diego, Easy, Warts), úgy az idei szériában a New For You és The Club mellett most már a Finally Floating videóját is megnézhetjük.

Az első lemezt kapkodva írtuk és vettük fel, miközben turnéztunk. Az egy korai arcunkat mutatta zenészként. Ez a mostani végre már pont olyan lett, amilyennek akartuk” – mondják a lányok új stúdióalbumukról, melynek társproducerei is voltak Gordon Rapahel mellett. A Strokes korai lemezeinek producerével felvett, majd a Strokes-gitáros Albert Hammond Jr.-ral való közös márciusi turnézás után április 6-án kiadott I Don’t Run albumon jól hallható a híres New York-i együttes (és annak angol testvérzenekara, a Libertines) hatása, ami eddig is benne volt a Hinds zenéjében, csak most már jobban érvényesül ezen az érettebb és profibb hangzású második anyagon – amiből persze ezúttal sem hiányzik a spontaneitás és a szertelenség, hiszen mégicsak huszonéves csajokról van szó (a fenti képen piros felsőben látható zenekarvezető Carlotta Cosials épp ma ünnepli 27. születésnapját, a másik alapító gitáros-énekesnő Ana García Perrote 23 éves, a basszista Ade Martín 26, a holland származású szőke doboslány Amber Grimbergen pedig 22). Az érzelmek és szövegek terén is komplexebb új album zárásaként a legfésületlenebb számban, az akusztikus gitáros szobazenés élő felvételen hallható Ma Nuit-ben – amint az már a dalcímből is sejthető – az angol és spanyol nyelv mellett még franciául is kapunk sorokat (Anától, aki anyai ágon francia származású).

a lemezmegjelenéshez igazítva most hétvégén YouTube-ra került Finally Floating klip az amerikai Wiissa rendeződuótól. . .

. . .és a teljes új I Don’t Run album:

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08