A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Mazzy Star-díva Hope Sandoval és a gitáros-énekes Kurt Vile duettje +FRISSÍTÉS: a videoklip

2016. szeptember 26., 12:47

A kilencvenes évek amerikai alternatív rockszínterén a Mazzy Star együttes slowcore/dream popjával elhíresült mexikói származású Hope Sandoval énekesnő a következő évtizedben az ír My Bloody Valentine-dobos Colm Ó Cíosóiggal közös Hope Sandoval And The Warm Inventions projektjét vitte, a 2010-es években pedig a Mazzy Star újraindítása mellett a brit Massive Attack kollektíva több számában is vendégszerepelt (a legutóbbi The Spoils kislemezdaluk múlt hónapban Cate Blanchett-tel kapott videoklipet). Az énekesnő a hétvégén Kurt Vile-lal is megjelentetett meg egy pazar duettet – a novemberre bejelentett új Hope Sandoval And The Warm Inventions-albumról.

A karrierjének egyik legnagyobb sikerét épp egy hasonló kollaborációval, a Jesus And Mary Chain 1994-es nagylemezére felénekelt Sometimes Always duettel arató Hope Sandoval idén márciusban már kiadott egy közös számot a Psychic Ills nevű New York-i pszichedelikus rockzenekarral is, és most saját projektje, a hét év után idén áprilisban egy Record Store Day-kislemezzel visszatért Hope Sandoval And The Warm Inventions is bemutatta diszkográfiájának első duettjét: a november 4-én érkező Until The Hunter albumot beharangozó Let Me Get There című hét és fél perces dalban „a legjobb még élő Kurt” penget és énekel – az 1980-as születésű philadelphiai Kurt Vile, aki egy évtizede a War On Drugs együttes alapító gitárosaként tűnt fel, majd szólópályára térve a lo-fi felől a psych-pop felé tendálva dalszerző-előadóként is igazi klasszissá vált Smoke Ring For My Halo (2011) és Wakin On A Pretty Daze (2013) albumainak idejére, és a legutóbbi B’lieve I’m Goin Downnal is felkerült 2015 legjobb lemezei listákra.

Hope Sandoval & The Warm Inventions feat. Kurt Vile: Let Me Get There

FRISSÍTÉS: a duetthez október 3-án egy négyperces videoklip érkezett az énekesnő rendezésében!

.
Isn’t It True/She’s In The Wall – az áprilisi visszatérő Hope Sandoval And The Warm Inventions-kislemez A- és B-oldalas dala:

az Isn’t It True klipje, mely az Acetone együttes 2001-ben elhunyt frontemberének, Richie Lee-nek az emléke előtt is tiszteleg:

I Like Your Blouse – egy egyperces dalrészlet egy még kiadatlan új Hope Sandoval & The Warm Inventions-dalból:

az új album borítója és számlistája:

Hope Sandoval & The Warm Inventions: Until The Hunter (2016)

1. Into The Trees
2. The Peasant
3. A Wonderful Seed
4. Let Me Get There
5. Day Disguise
6. Treasure
7. Salt Of The Sea
8. The Hiking Sea
9. Isn’t It True
10. I Took A Sip
11. Liquid Lady

sandoval-until

.
Hope Sandoval anyazenekarának, a zeneszerző-gitáros-producer Dave Roback vezetésével három kultikus albumot (She Hangs Brightly – 1990, So Tonight That I Might See – 1993, Among My Swan – 1996) jegyző Mazzy Starnak a leghíresebb száma, az 1994-ben kislemezre került és klipet kapó Fade Into You. .

. . . és a legutóbbi Mazzy Star-kiadvány, a 2013-as Seasons Of Your Day című visszatérő album után a 2014-es Record Store Day-re megjelent kislemez a I’m Less Here és Things című számokkal:

.
Hope Sandoval a Psychic Ills együttes idei Inner Journey Out albumának I Don’t Mind című dalában:

.
emlékeztetőül itt van Hope Sandoval leghíresebb duettje, a Jesus And Mary Chain 1994-es Sometimes Always sikerdalában a frontember Jim Reeddel:

.
mutatóba itt van Kurt Vile egy korábbi duettprodukciója is, tavaly decemberből, amikor egy jótékonysági koncerten Cyndi Lauperrel párban adta elő az énekesnő Money Changes Everything című nyolcvanas évekbeli slágerét:

két tavalyi klipdal Kurt Vile legutóbbi B’lieve I’m Goin Down albumáról, a Pretty Pimpin. . .

. . .és a Life Like That:

az Animals című HBO-rajzfilmsorozat egyik epizódjában Kurt Vile egy mókust játszik, és arról énekel, hogy őrülten szereti a mogyorót:

Anya Taylor-Joy: Downtown – az Utolsó éjszaka a Sohóban feldolgozás-betétdala két verzióban
okt. 20., 17:18
Jennylee: Newtopia – hat év után új szólódal a Warpaint basszusgitáros-énekesnőjétől
okt. 20., 15:57
Tricky-dalok a Lonely Guest-albumról az A38-as koncert elé
okt. 19., 13:38
Courtney Barnett: Smile Real Nice – dal a Harriet, a kém című rajzfilmsorozathoz
okt. 18., 23:59