A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

A Mazzy Star-díva Hope Sandoval és a gitáros-énekes Kurt Vile duettje +FRISSÍTÉS: a videoklip

2016. szeptember 26., 12:47

A kilencvenes évek amerikai alternatív rockszínterén a Mazzy Star együttes slowcore/dream popjával elhíresült mexikói származású Hope Sandoval énekesnő a következő évtizedben az ír My Bloody Valentine-dobos Colm Ó Cíosóiggal közös Hope Sandoval And The Warm Inventions projektjét vitte, a 2010-es években pedig a Mazzy Star újraindítása mellett a brit Massive Attack kollektíva több számában is vendégszerepelt (a legutóbbi The Spoils kislemezdaluk múlt hónapban Cate Blanchett-tel kapott videoklipet). Az énekesnő a hétvégén Kurt Vile-lal is megjelentetett meg egy pazar duettet – a novemberre bejelentett új Hope Sandoval And The Warm Inventions-albumról.

A karrierje egyik legnagyobb sikerét épp egy hasonló kollaborációval, a Jesus And Mary Chain 1994-es nagylemezére felénekelt Sometimes Always duettel arató Hope Sandoval idén márciusban már kiadott egy közös számot a Psychic Ills nevű New York-i pszichedelikus rockzenekarral is, és most saját projektje, a hét év után idén áprilisban egy Record Store Day-kislemezzel visszatért Hope Sandoval And The Warm Inventions is bemutatta diszkográfiájának első duettjét: a november 4-én érkező Until The Hunter albumot beharangozó Let Me Get There című hét és fél perces dalban „a legjobb még élő Kurt” penget és énekel – az 1980-as születésű philadelphiai Kurt Vile, aki egy évtizede a War On Drugs együttes alapító gitárosaként tűnt fel, majd szólópályára térve a lo-fi felől a psych-pop felé tendálva dalszerző-előadóként is igazi klasszissá vált Smoke Ring For My Halo (2011) és Wakin On A Pretty Daze (2013) albumainak idejére, és a legutóbbi B’lieve I’m Goin Downnal is felkerült 2015 legjobb lemezei listákra.

Hope Sandoval & The Warm Inventions feat. Kurt Vile: Let Me Get There

FRISSÍTÉS: a duetthez október 3-án egy négyperces videoklip érkezett az énekesnő rendezésében!

.
Isn’t It True/She’s In The Wall – az áprilisi visszatérő Hope Sandoval And The Warm Inventions-kislemez A- és B-oldalas dala:

az Isn’t It True klipje, mely az Acetone együttes 2001-ben elhunyt frontemberének, Richie Lee-nek az emléke előtt is tiszteleg:

I Like Your Blouse – egy egyperces dalrészlet egy még kiadatlan új Hope Sandoval & The Warm Inventions-dalból:

az új album borítója és számlistája:

Hope Sandoval & The Warm Inventions: Until The Hunter (2016)

1. Into The Trees
2. The Peasant
3. A Wonderful Seed
4. Let Me Get There
5. Day Disguise
6. Treasure
7. Salt Of The Sea
8. The Hiking Sea
9. Isn’t It True
10. I Took A Sip
11. Liquid Lady

sandoval-until

.
Hope Sandoval anyazenekarának, a zeneszerző-gitáros-producer Dave Roback vezetésével három kultikus albumot (She Hangs Brightly – 1990, So Tonight That I Might See – 1993, Among My Swan – 1996) jegyző Mazzy Starnak a leghíresebb száma, az 1994-ben kislemezre került és klipet kapó Fade Into You. .

. . . és a legutóbbi Mazzy Star-kiadvány, a 2013-as Seasons Of Your Day című visszatérő album után a 2014-es Record Store Day-re megjelent kislemez a I’m Less Here és Things című számokkal:

.
Hope Sandoval a Psychic Ills együttes idei Inner Journey Out albumának I Don’t Mind című dalában:

.
emlékeztetőül itt van Hope Sandoval leghíresebb duettje, a Jesus And Mary Chain 1994-es Sometimes Always sikerdalában a frontember Jim Reeddel:

.
mutatóba itt van Kurt Vile egy korábbi duettprodukciója is, tavaly decemberből, amikor egy jótékonysági koncerten Cyndi Lauperrel párban adta elő az énekesnő Money Changes Everything című nyolcvanas évekbeli slágerét és egy még régebbi Marianne Faithfull/Rolling Stones-dalnak, az As Tears Go By-nak a feldolgozását:

két tavalyi klipdal Kurt Vile legutóbbi B’lieve I’m Goin Down albumáról, a Pretty Pimpin. . .

. . .és a Life Like That:

az Animals című új HBO-rajzfilmsorozat egyik epizódjában Kurt Vile egy mókust játszik, és arról énekel, hogy őrülten szereti a mogyorót:

PJ Harvey: The Moth + The Sandman – a Lily James és Gillian Anderson színésznőknek írt dalok demói
okt. 18., 19:31
Wolf Parade: Against The Day – új kislemez az Operators frontemberének anyazenekarától
okt. 18., 7:18
Matt Berninger feat. Phoebe Bridgers: Walking On A String – duettklip a National énekesétől
okt. 17., 14:46
Beck: Hyperlife + Uneventful Days – a Pharrell-lel készült új Hyperspace album első két száma
okt. 17., 12:59