A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Hot Chip: Dancing In The Dark – klip Bruce Springsteen (és az LCD Soundsystem) dalának feldolgozáshoz

2015. október 19., 16:53

Az angol Hot Chip elektropop-gyógyegerei a májusban megjelent Why Make Sense? című hatodik sorlemezükhöz forgatott videók (Huarache Lights, Need You Now, Started Right) után ma újabb klipet mutattak be: a Dancing In The Dark című 1984-es Bruce Springsteen-slágerből és az LCD Soundsystem-féle All My Friendsből összegyúrt feldolgozásuk, melyet élőben már fél éve játszanak, most pénteken jelenik meg az album deluxe újrakiadásán és egy külön EP-n is – a stílszerűen a nyolcvanas évek szellemében készült videója pedig már látható is.

Alexis Taylorék hangzásában meghatározó a nyolcvanas évtized (élen a Talking Heads hatásával), és a korabeli slágerek közül előszeretettel játszanak fellépéseiken New Order-, Fleetwood Mac-, Wham!- és Prince-feldolgozásokat is, de a legjobban az idei turnéjukra betanult Dancing In The Darkot szerették meg: mintegy negyven alkalommal előadták már, néha olyan sztárvendégekkel együtt is, mint Dan Snaith (Caribou), a Franz Ferdinand-frontember Alex Kapranos vagy épp a Talking Heads egykori vezére, David Byrne (aki ütőhangszeresként látható az alábbi New York-i koncertkép jobb felső sarkában).

hotchi-b

A Hot Chip a koncertekhez hasonlóan a most bemutatott stúdióverzió végére is odaillesztette a Springsteen-dal mögé az LCD Soundsystem-témát – a Kieran Evans által rendezett, nyolcvanas évekbeli VHS-tévéfelvételekkel spékelt videóban az 5. perctől hallható (a klipben a fentebb említett augusztusi New York-i fellépésen forgatott koncertfelvételek közt David Byrne is feltűnik 2:27-nél).

a feldolgozás Caribou közreműködésével a júniusi Glastonbury fesztiválon . . .

. . . és a Franz Ferdinand-frontember Alex Kapranosszal az augusztusi Lowlands fesztiválon:

Bruce Springsteen és a Dancing In The Dark 1984-es videója, a végén a 19 éves Courteney Cox táncjelenetével:

az LCD Soundsystem és a 2007-es All My Friends klipdal:

.
ráadásként itt a Hot Chip legutóbbi klipje, a Started Right karaokevideója augusztusból:

.
FRISSÍTÉS: alig pár órával a Bruce Springsteen-feldolgozás klipjének premierje után egy másik átdolgozás is érkezett a Hot Chiptől: egy remix a New Order új Music Complete albumának Tutti Frutt című dalából!

La Roux: Automatic Driver – videoklip + Mister Natural – Bee Gees-átirat a Whyte Horses együttessel
jan. 23., 21:25
Cage The Elephant feat. Iggy Pop: Broken Boy
jan. 23., 17:41
Tank And The Bangas – videók a Grammy-jelölt New Orleans-i zenekar budapesti koncertje elé
jan. 23., 15:56
Hayley Williams: Simmer – videoklip a Paramore-énekesnő Petals For Armor szólólemezéhez
jan. 22., 23:10