A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Ibeyi feat. Kamasi Washington: Deathless – videoklip az ikerduó új albuma elé

2017. szeptember 1., 13:01

A kubai Buena Vista Social Club 2006-ban elhunyt ütőhangszeresének, Angá Diaznak az 1994-es párizsi születésű ikerlányai, Naomi és Lisa-Kaindé Diaz már Ibeyi nevű elektro-soul duójuk címnélküli debütalbumával bekerültek a 2015 legjobb lemezei összeállításokba, Mark Ronson remixklientúrájába és és Beyoncé 2016-os Lemonade klipfilmjébe, most 2017-ben pedig magasabb szinten folytatják: az Away Away klipdallal beharangozott Ash című második albumukon a soul-funk basszista-énekesnő Meshell Ndegeocello, a zongorafenomén Chilly Gonzales és az amerikai dzsessz-szaxofonos Kamasi Washington is szerepel – a vele készült dalhoz a lemezbejelentéssel egy időben klip is érkezett.

Az ismét az XL Recordings-kiadófőnök Richard Russell produceri segítségével készült – és szeptember 29-re bejelentett – új album Deathless című dalában a billentyűs-énekesnő Lisa visszaemlékezik egy kellemetlen élményére, mikor 16 évesen ártatlanul letartóztatta a francia rendőrség és kihallgatták egy őrszobán. “A Deathlesst úgy írtam, hogy egy himnusz legyen mindenkinek. Minden kisebbségnek. Mindenkinek, aki jelentéktelennek, kicsinek érzi magát, akivel nem törődnek. Azt akarom, hogy a dalunk hallgatása közben három percre nagynak, erősnek és halhatatlannak érezzék magukat!

a Kamashi Washington szaxofonjátékával díszített dalhoz a klipet a lányok a legkorábbi videóik rendezőjével, Ed Morrisszal forgatták:

.
a francia fotós-rendező JR (Jean René) által tervezett albumborító és számlistája a közreműködőkkel:

Ibeyi: Ash (2017)

1. “I Carried This for Years”
2. “Away Away”
3. “Deathless” feat. Kamasi Washington
4. “I Wanna Be Like You”
5. “No Man Is Big Enough For My Arms”
6. “Valé”
7. “Waves”
8. “Transmission/Michaelion” feat. Meshell Ndegeocello
9. “Me Voy” feat. Mala Rodriguez
10. “When Will I Learn” feat. Chilly Gonzales
11. “Numb”
12. “Ash”

.
az új Ibeyi-album megjelenésnek napján, szeptember 29-én kerül piacra Kamasi Washington új hatszámos EP-je is, a Harmony Of Difference (a nagy sikerű 2015-ös The Epic tripla debütalbum óta az első kiadványa), melyhez a kliprendező AG Rojas negyedórás kisfilmjét már egy márciusi kiállításon bemutatták:

Kamasi Washington: Harmony Of Difference (2017)

1. Desire
2. Humility
3. Knowledge
4. Perspective
5. Integrity
6. Truth

Moses Sumney: Cut Me – videoklip egy Oneohtrix Point Never társaságában írt dalhoz
ápr. 1., 8:34
Kings Of Leon: Going Nowhere – a visszatérő dal videója
ápr. 1., 7:14
Millie Turner: Jungle – videók az angol popénekesnő új kislemezdalához
Már. 31., 20:49
A Green Day-frontember Billie Joe Armstrong karanténfeldolgozásai
Már. 31., 14:30