A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Iggy Pop az argentin Fémina csajtrió és a dzsesszista rapper Pam Amsterdam dalaiban

2019. március 4., 9:00

Iggy Popnak az utóbbi években volt már közös száma spanyol anyanyelvű énekesnővel (a mexikói-amerikai Le Butcherettes 2015-ös La Uva duettjében) és csajzenekarral is (a manchesteri Pins 2017-es Aggrophobe kislemezén), most 2019-ben pedig egy argentin lánytrióval énekel együtt: a patagóniai San Martin de los Andesből származó, hiphopot, soult és tradicionális latin-amerikai zenéket fuzionáló Fémina együttes új albumán hallhatjuk vendégként (sőt múlt héten egy másik új kollaboráció is érkezett tőle az amerikai dzsesszista rapper Pan Amsterdam új kislemezén).

A gitáron és a ronroco nevű tízhúros bolíviai hangszeren (a charango basszusverzióján) is pengető Clara Miglioli és Sofia “Toti” Trucco által 2004-ben még rapduóként alapított, majd az utóbbinak a húga, az ütőhangszereken és fuvolán játszó Clara “Wewi” Trucco társaságában vokálharmóniákkal és élő hangszerekkel dolgozó trióra bővült Fémina a 2011-es Deshice de mí és a 2014-es Traspasa albumok után a 2019. március 15-re várható Perlas & Conchas (Gyöngyök és kagylók) című elektronikus alapú harmadik nagylemezét már a világjáró brit funk-soul DJ-zenész-producer Quantic (polgári nevén: Will Holland) New York-i stúdiójában vette fel, és a hírek szerint Iggy – aki a lányokat már 2017-ben is népszerűsítette BBC-rádióműsorában – több dalban is közreműködött. A Resist című közös számukat már hallhatjuk is egy szürrealista kis videóval.

a lányok 2017-es látogatása Iggy birtokán Miamiban:

az új Fémina-album számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón. . .

. . .és a borítókép nagyban:

.
Iggy Pop másik friss kollaborációja, a 2018-as The Pocket Watch debütalbumával feltűnt dzsessztrombitás-billentyűs múltú alternatív rapper Pan Amsterdam (polgári nevén: Leron Thomas) szintén március 15-én megjelenő Elevator Music, Vol. 1 EP-jének Texasban felvett Mobile című kislemezdalában:

Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08
Fever Ray: Carbon Dioxide – újabb dal az öt év után érkező új Radical Romantics albumról
nov. 10., 17:23
dEUS: Must Have Been New – a tíz év után érkező új How To Replace It albumról
nov. 9., 8:13