A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Iggy Pop koncertje Arctic Monkeys- és Queens Of The Stone Age-tagokkal az Austin City Limits tévéműsorban

2016. október 30., 11:20

Az amerikai tévétörténet leghosszabb ideje – az 1974-ben rögzített pilot epizód után hivatalosan 1976 januárja óta – futó zenei sorozata, az Austin City Limits (melynek címét 2002-től egy nagy zenei fesztivál is átvette Texas állam fővárosában) rendszeresen szóba kerül ebben a rovatban – már a legelső cikk is épp egy ACL-adásról szólt Beck 2014-es fellépésével! A múlt éjszakai műsornak a 69 éves Iggy Pop volt a sztárja, aki Arctic Monkeys– és Queens Of The Stone Age-tagok kíséretében adta elő a velük felvett idei Post Pop Depression album számait – meg egy rakás dalt David Bowie-val készített 1977-es The Idiot és Lust For Life sikerlemezeiről is.

Iggy Pop idei albumán a társszerző-producer-gitáros-vokalista Josh Homme mellett a másik QOTSA-tag a Dead Weatherből is ismert billentyűs-gitáros Dean Fertita volt (a basszustémákon ők ketten osztoztak a stúdióban), a dobos posztra pedig Matt Helderst kérték fel az Arctic Monkeysból – a kvázi-szupergrupp zenészei a lemezborítón közös fotóval és nevükkel is szerepeltek. Az albumhoz kapcsolódó élő fellépésekre még egy további Queens Of The Stone-tagot is maguk mellé vettek a gitáros-billentyűs Troy Van Leeuwen személyében, basszusozni pedig a kopasz Chavez-frontember Matt Sweeney-t hívták (aki számos session munkája között a tavalyi Eagles Of Death Metal-albumon is besegített gitárosként).

iggy-acl3

iggy-acl5a

Ez a hattagú turnéfelállás a januári első tévéfellépés után március 9-én adta első koncertjét, és alig egy héttel később március 15-én már az austini The Moody Theater színpadán az Austin City Limits kamerái előtt is bemutatta műsorát, melyben az új Iggy Pop/Josh Homme-szerzemények mellett az azokhoz mintát adó David Bowie-val készült 1977-es albumok dalai is szerepeltek. A koncerten elhangzott 22 számból 11 került be az 54 perces ACL-epizódba, melynek tévépremierjét múlt éjszaka (magyar idő szerint ma hajnalban) tartották – és itt már látható is:

Lust For Life
American Valhalla
Sixteen
In The Lobby
Some Weird Sin
Funtime
Tonight
Sunday
China Girl
Break Into Your Heart
Gardenia

ráadásként itt az adásba nem került Paraguay című Iggy Pop/Josh Homme-szerzemény is a koncertről:

.
amúgy ez volt a teljes dallista a március 15-én adott koncerten, amiből a tévéadás anyagát összeválogatták:

Lust For Life
Sister Midnight
American Valhalla
Sixteen
In The Lobby
Some Weird Sin
Funtime
Tonight
Sunday
German Days
Mass Production
Nightclubbing
The Passenger
China Girl

Break Into Your Heart
Fall In Love With Me
Repo Man
Gardenia
Baby
Chocolate Drops
Paraguay
Success

iggy-acl2

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08