A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Iggy Pop: Asshole Blues – új kislemez az énekes 70. születésnapjára

2017. április 15., 11:19

A budapesti moziközönség a Titanic Filmfesztiválon tegnapelőtt láthatta Iggy Pop és a Stooges dokumentumfilmjét Jim Jarmusch rendezésében (Gimme Danger), és egy nappal később már érkezett is a veterán énekestől egy vadonatúj kislemezdal, melyet a 70. születésnapjára, április 21-re flexi disc formátumban is kiad. Az Arctic Monkeys– és Queens Of The Stone Age-tagokkal készített legutóbbi albuma, a 2016 legjobb lemezei közt ünnepelt Post Pop Depression után már 2017-ben is kaptunk tőle új számokat: a Golden Globe-jelölt Gold filmbetétdalt a sztárproducer Danger Mouse-zal és a filmzeneszerző Daniel Pembertonnal közösen jegyezte, míg az Aggrophobe-ot a manchesteri PINS csajzenekarral rögzítette – a most közzétett Asshole Bluest pedig a Miamiból való Jacuzzi Boys garázsrock trió új kislemezsorozatához adta.

A Miamiban élő Iggy négy-öt éve haverkodott össze a kubai (Danny Gonzalez – basszusgitár) és venezuelai származású rockerekkel (Diego Monasterios – dob, Gabriel Alcala – gitár/ének), néha ő konferálja fel koncertjeiket, gyakran játssza dalaikat BBC-rádióműsorában, tavalyi turnéjának helyi állomására is őket kérte fel előzenekarnak, és a fiúk 2015-ben indított saját Mag Mag lemezcégének új flexi disc sorozatához is ő adta most az első számot, egy lo-fi szólófelvételt, melyen magát kíséri akusztikus gitáron. “Mikor halsz már meg, seggfej?!” – énekli Iggy az Asshole Blues című fésületlen dalban, melyet ekképpen kommentált: “Írtam egy bluest egy seggfejről, aki rám szállt. Tele van negatív energiával, mindenki csak saját felelősségére hallgassa!

a kislemezborító és benne az átlátszó kék flexi disc:

.
mutatóba itt a Jacuzzi Boys két legutóbbi klipje, a már saját Mag Mag kiadójuknál megjelent 2015-ös Happy Damage EP-ről a címadó dalhoz és a Sun című számhoz:

a Ping Pong című negyedik albumuk 2016 őszéről:

.
vendégségben Iggy Pop birtokán, még 2013-ban:

Szerző:
SoKo: Looking For Love – videoklip az új Feel Feelings albumhoz az Earth frontemberével
Júl. 11., 20:32
Massive Attack: Eutopia – új EP az Algiers, a Young Fathers és Saul Williams közreműködésével
Júl. 10., 11:28
Alanis Morissette: Reckoning – újabb kislemezdal a női producerekkel készült új albumról
Júl. 10., 9:54
The Rolling Stones: Criss Cross – videoklip egy kiadatlanul maradt régi szerzeményhez
Júl. 9., 14:59