A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Iggy Pop és Josh Homme albuma Arctic Monkeys- és QOTSA-tagokkal

2016. január 22., 7:38

A Queens Of The Stone Age-frontember Josh Homme tavaly Eagles Of Death Metal nevű másik együttesével adott ki albumot, s bár nem volt ott Párizsban a terrortámadás idején és a U2-koncert vendégeként sem, ő koordinálta az I Love You All The Time című szám feldolgozásaira épülő sztárparádés jótékonysági akciót. Tegnap derült, hogy Homme időközben egy Iggy Poppal közös lemezen is dolgozott titokban: az Arctic Monkeys– és QOTSA-tagokkal felvett Post Pop Depression albumról már az éjszaka folyamán be is mutatták az első dalt Stephen Colbert műsorában, és pár perce a Gardenia című szám stúdióverziója is megérkezett.

A projekt Iggy közös munkát felvető sms-ével indult, és Josh, akinek életére a Stooges-lemezek mellett a David Bowie-val készült 1977-es The Idiot és Lust For Life című Iggy Pop-szólóalbumok is különösen meghatározó hatással voltak (azokat hallgatva döntötte el, hogy otthagyja a Kyuss gitárosi posztját, és saját együttes élén lesz frontember), rögtön kapott az ajánlaton.

iggy-josh2a

Tavaly január óta dolgoztak a közös dalokon, és a kilencszámos anyagot két etapban rögzítették Josh Homme megszokott Joshua Tree-i és Los Angeles-i stúdióiban, olyan zenészbarátokkal, mint az Arctic Monkeys-dobos Matt Helders meg a billentyűkön és gitáron játszó QOTSA- és Dead Weather-tag Dean Fertita. A márciusi lemezmegjelenéshez igazítva közös miniturnét is terveznek, ahol a szintén QOTSA-tag Troy Van Leeuwen és a Chavez-gitáros Matt Sweeney is besegít nekik, és a programba az új anyag mellé az említett 1977-es Bowie/Iggy-kollaborációkból is válogatnak majd dalokat.

a március 18-án megjelenő Post Pop Depression album Gardenia című száma stúdióverzióban. . .

. . . és élőben Stephen Colbert műsorában:

FRISSÍTÉS: pár órával később a YouTube-ra is felkerült a teljes tévéfellépés!

iggy-josh-colbert

.
az album számlistája és borítója:

Iggy Pop: Post Pop Depression (2016)

01 Break Into Your Heart
02 Gardenia
03 American Valhalla
04 In the Lobby
05 Sunday
06 Vulture
07 German Days
08 Chocolate Drops
09 Paraguay

iggy-postpop

iggy-postpop-car

Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30
Sleaford Mods: UK Grim – az új album címadó klipdala
jan. 17., 12:35