A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Iggy Pop: Free – az új album címadó száma

2019. július 18., 10:37

A Budapest Parkban július 24-én koncertező (és Jim Jarmusch idei The Dead Don’t Die zombifilmjében is szereplő) Iggy Pop a legutóbbi albuma, az Arctic Monkeys- és Queens Of The Stone Age-tagokkal felvett 2016-os Post Pop Depression óta sok kollaborációban szerepelt (Danger Mouse-zal, Oneohtrix Point Neverrel, Jarvis Cockerrel, az Underworld duóval, a Pins és Fémina csajzenekarokkal vagy a dzsesszista rapper Pan Amsterdammal), de most egy újabb nagylemezt is bejelentett: a szeptember 6-án érkező Free albumról a címadó nyitódalt már hallhatjuk is.

A 72 esztendős Iggy a tízszámos 33 perces új albumát a fentebb említett Pan Amsterdam álnév mögött megbúvó Leron Thomas amerikai dzsessztrombitás-zeneszerző és a Noveller projektnév alatt dolgozó brooklyni experimentalista gitáros Sarah Lipstate társaságában rögzítette (az utóbbi művésznő előzenekaroskodott a 2016-os Post Pop Depression turnén is).

A lemez címét adó első szám, az alig 1 perc 48 másodperces fúvóskíséretű Free afféle intro, nem igazi énekes dal, inkább amolyan mélázó szöveges szám, amilyenből az öregedés témáját körbejáró, dzsesszes beütésű 1999-es Avenue B nagylemezen is volt már pár.

.
az album borítója és számlistája:

Iggy Pop: Free (2019)

Free
Loves Missing
Sonali
James Bond
Dirty Sanchez
Glow In The Dark
Page
We Are The People
Do Not Go Gentle Into That Good Night
The Dawn

.
Iggy Pop másik szeptemberi megjelenése egy könyv lesz: a Stooges első albumának 50 éves jubileumához igazítva egy 288 oldalas könyvet ad ki ‘Til Wrong Feels Right címmel – a dalszövegei, jegyzetei és korábban publikálatlan fotói mellett híres kollégák hozzászólásaival.
http://amazon.co.uk/Til-Wrong-Feels-Right-Lyrics/dp/0241399874

.
Leron Thomas trombitajátéka az aktuális Iggy-turné múlt havi athéni állomásán a Red Right Hand című Nick Cave-feldolgozásban:

.
a július 24-re meghirdetett magyarországi koncert a Budapest Park honlapján:
http://budapestpark.hu/events/iggy-pop-20190724

Anna Calvi feat. Charlotte Gainsbourg: Eden – újabb duett a gitáros-énekesnő Hunted lemezéről
feb. 17., 17:45
Desire: Bizarre Love Triangle – New Order-feldolgozás
feb. 17., 12:33
The Clementines: Calm Down – Florence és Benjamin Clementine házaspárduójától
feb. 15., 7:37
Jake Shears: Meltdown – új diszkódal a Scissor Sisters énekesétől
feb. 14., 17:05