A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Iggy Pop, Sharon Jones, Philip Glass és a Gogol Bordello vezére David Bowie-t énekelnek

2016. február 24., 7:12

A 68 éves Iggy a New York-i Carnegie Hallban rendezett szokásos évi sztárparádés Tibet House jótékonysági esten (ahol két éve például New Order-tagokkal Joy Division-számokat játszott) február 22-én éjjel előbb pár verset adott elő egy vonósnégyes kortárs klasszikus zenei kíséretével, majd rockra váltva két hetvenes évekbeli Bowie-szerzeménnyel zárta műsorblokkját.

iggy-carnegie-poem

A Patti Smith Group zenészeinek kíséretében először az 1972-es The Jean Genie-t elénekelte el (amit David annak idején lényegében róla írt!), majd a Tonight című slágert, amit közösen komponáltak (Bowie a zenét, Iggy a szöveget) és mindketten megjelentettek (Iggy még 1977-ben a Lust For Life albumon, Bowie pedig az épp Tonight címre keresztelt 1984-es nagylemezén Tina Turnerrel duettben).

a Lenny Kaye-ék kíséretében előadott The Jean Genie . . .

. . . és a Tonight, mely a soul-funk díva Sharon Jonesszal közös duettnek indul, aztán a végére össznépi éneklés belőle a jótékonysági est sztárfellépőivel (az angol futuro-R&B-énekesnő FKA Twigs kivételével, mert ő nem jött vissza ehhez a fináléhoz), így a fő szervező, a 79 éves komponista Philip Glass mellett olyanok is beszálltak, mint szőke kanadai szőke folktündér Basia Bulat vagy a Gogol Bordello-tagok élén az orosz-ukrán származású bajszos Eugene Hütz:

iggy-glass-carnegie2

.
a Tonight című dal Iggy-féle 1977-es eredetije. . .

. . . és 1984-es Bowie-féle stúdióverzió Tina Turnerrel, reggae-sebb hangszerelésben és a drogtémájú bevezető rész nélkül:

.
a 2016-os Tibet House jótékonysági est plakátja:

tibethouse2016big

soundcheck a koncert előtt a Carnegie Hallban:

carnegie-soundcheck16

Caroline Polachek: Lover To Lover (for Syd Barrett) -válaszdal a néhai Pink Floyd-frontembernek
jan. 20., 23:18
TRZTN – klipdalok a Yeah Yeah Yeahs énekesnőjével és az Interpol frontemberével
jan. 19., 23:46
MGMT-tánczenetrip: Gentle Dom-EP, Foster The People-remix, The Avalanches-kollaboráció
jan. 18., 21:50
Death Cab For Cutie: The Georgia E.P. – Cat Power-, TLC- és R.E.M.-feldolgozásokkal
jan. 17., 15:32