A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ismerős gyönyörök: a Peter Hook & The Light a Dürerben

2018. november 12., 8:20

Másodszor jár nálunk 2010-ben alakult zenekarával a Joy Division és a New Order egykori basszusgitárosa, és ismét csak egykori együtteseinek dalait fogja előadni. Pontosabban 2015-ben még csak a Joy Division volt repertoáron, most viszont már a New Order is.

A turné címe, amellyel Peter Hookék Budapestre is ellátogatnak, az hogy Substance, ami két lemezt is takar. 1987-ben a New Order adott ki ezen a címen egy válogatásalbumot, egy évvel később pedig az egykori tagok, élükön Hookkal a Joy Division kislemezeit is egybegyűjtötték ugyanezen a címen. A koncert a két album dalaiból fog válogatni elsősorban.

Peter Hook 2007-ben vált ki a New Orderből, és a pontos okokat ugyan nem tudni, de volt némi nézeteltérés közte és a többiek között. Pár évet pihent a legendás, üveghangszerű basszusgitárjátékáról ismert zenész, majd The Light néven új zenekart szervezett maga köré, amelynek élére állva aztán a New Order előtti zenekara, a Joy Division életművét ápolja és játssza koncertjein. 2015-ben a Joy Division bemutatkozó nagylemeze, az 1979-es Unknown Pleasure volt repertoáron, míg idén a Substance című válogatáslemez, amihez Hook hozzácsapta a New Order hasonló című válogatását is, így most már mindkét egykori zenekarának a dalait is játssza. Az énekesi teendőket maga Peter Hook látja el, és bár dörmögő hangja nem a legerősebb, fellépésére pedig rá lehet fogni, hogy haknizgatás, de akkor is felemelő lesz élőben hallani a Joy Division számait (is).

Eseményoldal

Zenei xanax a Jaffa68-tól
Júl. 20., 10:07
Lady Gaga már alig várja, hogy együtt bulizzunk – megjelent a Chromatica
máj. 30., 6:05
Link interjú – Szabó Benedekkel (Szabó Benedek és a Galaxisok)
ápr. 7., 10:01
Link interjú Scott Hansennel (Tycho)
feb. 20., 11:59