A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jack White kiadja kisérőzenekara hegedűs-énekesnőjének, Lillie Mae Rische-nek az első kislemezét

2014. december 18., 8:38

Már többször szóba került itt Jack White idei Lazaretto albumának turnéja, Ikey Owens billentyűs halála, a QOTSA-tag Dean Fertita beugrása és az ő egyik szerzeményének feldolgozása White legfrissebb kislemezén. Most a hegedűs-vokalistanőként Jack White minden produkciójában részt vevő Lillie Mae Rische is kap egy kislemezt a főnöktől.

A country-bluegrass zenészcsaládból származó 1991-es születésű Lilie Mae először a bátyjával és két nővérével közösen alakított Jypsi együttes frontleányaként tűnt fel – 2007 és 2009 között megjelentettek néhány kislemezt és egy címnélküli albumot (ez utóbbit csak digitális kiadásban). 20 évesen már közreműködött a Blunderbuss című első Jack White-szólóalbumon és annak turnéján a Peacocks nevű csupa lány kísérőzenekarban, melyből Jack egyedül őt vitte át az idei Lazaretto album turnéjára. Hegedűs-mandolinos-vokalistaként magán az albumon is közreműködött, sőt a Temporary Ground című dalban duettet is énekelt a főnökkel, aki most decemberben saját cégének, a Third Man Recordsnak a Blue Series kislemezsorozatában jelentette meg Lillie Mae Rische első szólókiadványát, melyet nemcsak kiadóként, de producerként is felügyelt. Az ifjú dalszerző-énekesnő a jövőre tervezett első szólóalbumát az alabamai Kenneth Brian Band zenészeivel veszi fel, de az itt hallható kislemezre került két szerzeményét Jack White által választott kísérőkkel, köztük a Raconteurs/Dead Weather-basszista Jack Lawrence-szel és My Morning Jacket steel gitárosával, Carl Broemellel rögzítette a főnök nashville-i stúdiójában.

Lillie Mae Rische 2014. június 26-án, Jack White turnéjának dublini állomásán, ahol a koncert utolsó számába, a Goodnight, Irene című Lead Belly-feldolgozásba a Kills duó is beugrott:

Jack White és Lillie Mae duettje, a Temporary Ground két nappal később a Glastonbury fesztiválon:

Jack White a fontainebleau-i kastély tetején kettesben adja elő Lillie Mae-vel az Entitlement című dalt, itt 2:35-től:

a Kenneth Brian Band és Lillie Mae Rische 2011-es Last Call című közös száma:

Lillie Mae 2008-ban a Jypsi együttes élén, az I Don’t Love You Like That kislemezdallal:

A Pulp-énekes Jarvis Cocker dala Gustavo Santaolalla friss The House filmzenealbumán
jan. 17., 19:21
Muse: Won’t Stand Down – videoklip a kilencedik album elé
jan. 13., 16:00
Fontaines D.C.: Jackie Down The Line – klipdal a Skinty Fia albumról +FRISSÍTÉS: szereplés Jimmy Fallonnál
jan. 11., 21:45
King Gizzard & The Lizard Wizard: Black Hot Soup (DJ Shadow “My Own Reality” Re-Write) – videoklip
jan. 7., 13:01