A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jake Shears: Big Bushy Mustache – a Scissor Sisters-énekes klipje a Queens Of The Stone Age vezérével

2018. augusztus 7., 7:50

A Scissor Sisters együttes meleg frontembere, Jake Shears a különféle kollaborációk (Kylie Minogue, NERVO, Nile Rodgers, Tiga, Bright Light Bright Light, Sofi Tukker stb.) után az anyazenekarának tavaly nyári alkalmi visszatérő számával, a SWERLK-kel egy időben már egy szólóturnén is bemutatta be első önálló nagylemezének dalait. Az egy év csúszással végül idén augusztus 10-re bejelentett címnélküli Jake Shears-albumról a Creep City videója után most itt a második beharangozó klip is, melyben a Queens Of The Stone Age-főnök Josh Homme is szerepel.

Az 1978-as születésű Jason F. Sellards, azaz Jake Shears már régóta haverja a QOTSA vezérének, akit 2012-ben a legutóbbi Scissor Sisters-album reklámvideójában is szerepeltetett, majd azt a . . .Like Clockwork című következő Queens Of The Stone Age-lemez nyitódalában való vokálozással hálálta meg, de a 2012-es közös stúdiózás vagy a Jack White és Elvira társaságában készült 2014-es csoportkép mellett többször is szerepeltek együtt fotókon.

Most pedig már közös klipben is láthatjuk őket: az angol zeneszerző-producer-énekes Mr Hudson társaságában írt és a Kentucky állambeli Louisville-ben helyi zenészekkel (köztük My Morning Jacket-tagokkal) rögzített első Jake Shears-szólóalbum New Orleans-i Big Bushy Mustache videójában (melyet az előző Creep City kliphez hasonlóan ismét Grimes operatőr-rendező fivére, Mac Boucher forgatott) a címbeli tömött bajszát ünneplő melegikon partnereként az álbajuszos Josh Homme is fokozza a pokoli forróságot.

szöveges videó Jake Shears albumának Sad Song Backwards című dalához, melyet zongoristájával, Lance Horne-nal írt:

Jake múlt héten a BBC rádióban a Creep City és a Scissor Sisters-féle I Dont Feel Like Dancin’ zongorás minimálverziójával:

.
a szólóalbum számlistája és borítója:

Jake Shears: Jake Shears (2018)

1. Introduction
2. Good Friends
3. Big Bushy Mustache
4. Sad Song Backwards
5. Everything I’ll Ever Need
6. All For What
7. S.O.B.
8. Creep City
9. The Bruiser
10. Clothes Off
11. Palace In The Sky
12. Mississippi Delta (I’m Your Man)

.
Jake Shears vendégvokalistaként egy 2014-es Queens Of The Stone Age-koncerten a közösen rögzített a Keep Your Eyes Peeled dalban…

. . .és Josh Homme a legutóbbi Scissor Sisters-albumnak, a 2012-es Magic Hournak a vicces teleshop-reklámfilmjében:

U.S. Girls: Good Kinda High – klipdal egy Glenn Gould-tribute albumhoz
okt. 25., 23:11
Tocotronic feat. Soap&Skin: Ich tauche auf – duettklip az osztrák énekesnővel
okt. 24., 23:49
Angèle: Bruxelles je t’aime – klipdal a belga énekesnő második albuma elé
okt. 23., 17:36
Miles Kane – friss szólódalok és egy duett Lana Del Rey új Blue Banisters albumán
okt. 22., 20:20