A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

James: Better Than That – új EP + albumbejelentés a manchesteri zenekartól

2018. május 16., 23:54

A manchesteri színtéren 1982-ben a Smiths mellett indult, majd a kilencvenes évek hajnalán a Happy Mondays, a Stone Roses és a Charlatans mellett befutott James pop-rock zenekar mostanában is csúcsformát mutat: a kopasz szövegíró-énekes Tim Booth-nak és zenésztársainak a 2016-os legutóbbi Girl At The End Of The World albumát csak Adele tudta megelőzni a brit listán, az idei tavasz folyamán pedig az Alt-J producerével, Charlie Andrew-val készült dalokból állt össze a négyszámos Better Than That EP-jük – ami mellé ma egy teljes új nagylemezt is bejelentettek!

A frontember mellett egy másik eredeti alapítótaggal, a fenti csoportképen hátul középen látható Jim Glennie basszusgitárossal a soraiban működő héttagú együttes augusztus 3-án adja ki Living In Extraordinary Times című albumát, melyre az EP-ről átvándorló Better Than That és Hank című számok mellé további tíz új szerzemény kerül (sőt a deluxe kiadásra még további bónuszdalok is). Ez lesz a James történetének 15. sorlemeze (ha 2010-es The Night Before és The Morning After minimalbumpárt az amerikai piacon egyesített The Morning After The Night Before verzióban számoljuk, akkor a 14.), és a címben szereplő rendkívüli, különleges idők arra utalnak, hogy Tim Booth-ék úgy érzik, mintha egy párhuzamos univerzumba kerültünk volna át: „Már akkor tudtuk, hogy valami nincs rendjén, mikor a Leicester City megnyerte a Premier League-bajnoki címét, aztán jött a Brexit és Trump. Mintha belecsúsztunk volna valami alternatív valóságba, egy Philip K. Dick-féle valóságba. Nem mindennapi időket élünk!

A hivatalosan május 18-án megjelenő, de mától már szabadon meghallgatható négyszámos Better Than That EP. . .

Better Than That
Busted
Broken By The Hurt
Hank

. . . és a ma bejelentett új album borítója és számlistája a bónuszdalokkal együtt:

James: Living In Extraordinary Times (2018)

1. Hank
2. Coming Home (Pt.2)
3. Leviathan
4. Heads
5. Many Faces
6. How Hard The Day
7. Extraordinary Times
8. Picture Of This Place
9. Hope To Sleep
10. Better Than That
11. Mask
12. What’s It All About

13. Backwards Glances
14. Moving Car (demo)
15. Overdose (demo)
16. Trouble (demo)

.
a James az albumbejelentés éjszakáján indította nagy-britanniai turnéját a walesi Llandudnóban, ahol a bővített koncertfelállás új tagja, az ütőhangszeres-vokalista Debbie Knox-Hewson is bemutatkozott:

.
a James legutóbbi klipje, a 2016 nyarán bemutatott Dear John, melyet a zenekar 2014-es All I’m Saying videójához hasonlóan ismét Vácz Péter (a 2013-as Nyuszi és Őz című sokszoros díjnyertes animációs rövidfilmjével feltűnt magyar rendező) készített:

Alanis Morissette: Smiling – újabb szám az új album és a budapesti koncert elé
feb. 21., 11:43
The Avalanches feat. Blood Orange: We Will Always Love You
feb. 20., 9:18
Mark Lanegan: Skeleton Key – a Straight Songs Of Sorrow szólóalbumról
feb. 20., 5:51
The 1975: The Birthday Party – újabb klipdal a közelgő új albumról
feb. 19., 18:59