A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

James Corden: I Promise You – a Vampire Weekend-vezér Ezra Koenig dala a Nyúl Péter filmhez

2018. február 10., 22:54

A New York-i indie rock sztárzenekar, a Vampire Weekend régóta csúszik negyedik albumával: az elmúlt fél évtizedben a tagok közül a basszusgitáros Chris Baio két szólólemezt is kiadott, a dobos Chris Tomson egyet Dams Of The West projektjével, a szólópályára tért multiinstrumentalista Rostam Batmanglij pedig kilépését is bejelentette 2016-ban. A csúszás fő ludasa, a gitáros-énekes Ezra Koenig továbbra is félredolgozik: a Karen O-, SBTRKT-, Chromeo- és Beyoncé-számokban való közreműködése után a Nyúl Péter című filmhez is írt James Cordennek egy betétdalt (amit azért ő maga is felénekelt).

Beatrix Potter 1902-es meséjének élő szereplőket és animációt keverő legújabb akcióvígjátékos adaptációjában a bajkeverő főnyúl hangját az angol komikus-műsorvezető adja, aki néha énekel is: 2010-ben egy slágerlistavezető focidala is volt Dizzie Rascal társaságában a Shout című Tears For Fears-átirattal, majd Kylie Minogue karácsonyi albumán is duettezett az Only You című Yazoo-feldolgozással, legutóbb pedig a Trollok című animációs filmben is énekes szerepe volt. Diszkográfiájanak legfrissebb darabja az Amerikában tegnap mozikba került (nálunk március 15-re várható) Peter Rabbit összetartást hidető és optimizmust sugárzó betétdala, a sztárproducer Greg Kurstinnel felvett I Promise You, melyet a Vampire Weekend-vezér Ezra Koenig írt, a film rendezőjének, Will Glucknak a szövegírói közreműködésével.

A filmben több régi Vampire Weekend-szám (The Kids Don’t Stand A Chance, M79, Cousins) mellett az új dalt is hallhatjuk Ezra énekével, a szerző demóverziója szerepel majd a filmzenealbumon is, sőt a tegnapi kislemezmegjelenéskor a Corden-féle változattal és a Peter Rabbit Suite című instrumentális felvétellel együtt ez az I Promise You (Ezra’s Demo) is elérhető volt már egy rövid ideig a Spotify-on, de aztán törölték – itt fog hamarosan újra felbukkanni:
.

FRISSÍTÉS: az I Promise You (Ezra’s Demo) a Columbia lemezkiadó hivatalos YouTube-csatornáján!

Corden tavaly októberben beugrott Zane Lowe-ékhoz a Beats 1 rádióba, ahol Ezra Koenig élő műsorába is betört – itt a 4. percnél:

.
a Nyúl Péter egyik mozielőzetese, 0:30-tól az A-Punk című Vampire Weekend-dallal. . .

. . .egy magyar szinkronos verzió. . .

. . .és egy paródia Jimmy Kimmel tegnapi műsorából:

James Corden a saját műsorában két szereplőtársával, Margot Robbie-val és Domhnall Gleesonnal:

interjú a nyúlszerepről:

.
James Corden idei legsikeresebb produkciója a 72 éves Helen Mirrennel vívott januári Drop The Mic rappárbaja:

.
Corden 2010-es slágerlistavezető száma, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra Dizzee Rascallal közösen készített Shout című Tears For Fears-átdolgozás:

.

Ezra Koenig leghíresebb demója, a 2014-ben a sztárproducer Diplo társaságában eredetileg Major Lazer-kollaborációnak készített, majd Vampire Weekend-számnak szánt, ám végül Beyoncénak adott Hold Up refrénje a Can’t Get Used To Losing You című 1963-as Andy Williams-sláger hangmintájával és egy 2003-as Yeah Yeah Yeahs-szövegsorral (“they don’t love you like I love you“). . .

. . . és a dal végleges 2016-os Beyoncé-verziója, melyben a 2:15-2:50 közti legjobb részt Father John Misty írta:

Alice Merton: Vertigo – posztapokaliptikus videoklip a világpolgár énekesnőtől
ápr. 10., 12:34
AFI: Dulcería – videoklip a Smashing Pumpkins-főnök Billy Corgan társaságában írt dalhoz
ápr. 9., 18:39
Millie Turner: Concrete Tragedy – videoklip a húszéves angol dalszerző-énekesnőtől
ápr. 8., 20:49
Darkside: The Limit – Nicolas Jaar és Dave Harrington duójának új Spiral albumáról
ápr. 8., 17:22