A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Japandroids: Near To The Wild Heart Of Life – új album +FRISSÍTÉS: Love –> Building On Fire (Talking Heads-átirat)

2017. január 19., 16:27

A kereken egy évtizede működő, bemutatkozó All Lies EP-jét 2007-ben, Post-Nothing című első albumát 2009-ben megjelentető, majd a csúcsművének számító 2012-es Celebration Rock turnéjával már a budapesti Akvárium Klubba is eljutó Japandroids kanadai noise-rock duó öt év után tér vissza harmadik nagylemezével: az énektémákon megosztozó David Prowse dobos és Brian King gitáros punkos lendületet és arénarock dallamosságú témákat ötvöző párosától a 2017. január 27-én érkező Near To The Wild Heart Of Life itt már megjelenés előtt végighallgatható.

A 2013 őszétől három éven át nem koncertező páros 2014-2015 folyamán négy városban (a végleges felvételeknek helyt adó Vancouver mellett Torontóban, New Orleansban és Mexikóvárosban) írta meg az új lemez dalait, melyeket régimódi LP-ként strukturáltak, A- és B-oldallal, négy-négy számmal egy laza narratíván (némiképp zeneileg is lazulva, az Arc Of Bar című kompozícióban hét és fél percen át). Brian King az egyik kedvenc könyvének, Clarice Lispector ukrajnai zsidó származású brazil filozófus-költő-írónő The Wild Heart Of Life közel című regényének stílusához és struktúrájához igazodva is próbált írni egy dalt, majd mikor rájött, hogy az a regénycím egy James Joyce-műből, az Ifjúkori önarcképből vett idézet (“Egyedül volt. Senki nem ügyelt rá, boldog volt és közel az élet eleven, vad szívéhez.“), végül mindkét könyv aspektusaiból merítve írta meg a Near To The Wild Heart Of Life című számot – és végül az itt hallható albumhoz sem találtak ennél jobb címet.

FRISSÍTÉS: a teljes Near To The Wild Heart Of Life album a YouTube-on. . .

Near To The Wild Heart Of Life
North East South West
True Love And A Free Life Of Free Will
I’m Sorry (For Not Finding You Sooner)
Arc Of Bar
Midnight To Morning
No Known Drink Or Drug
In A Body Like A Grave

. . .és a címadó dal kislemezének B-oldalán megjelent feldolgozás a Love –> Building On Fire című 1977-es Talking Heads-számból!

.
az új Japandroids-album beharangozó videója. . .

. . . és egy friss interjú az új lemezről:

The House That Heaven Built – egy szám 2012-ből a Japandroids budapesti koncertjéről…

… és a stúdióverziója a videoklippel:

My Chemical Romance: A Summoning… – 13 perces kisfilm
jan. 29., 17:45
Austra: Risk It – új videoklip három év után
jan. 29., 16:02
Little Dragon: Hold On – a svéd tánczenekar új New Me, Same Us albumáról
jan. 28., 23:22
Anna Calvi feat. Courtney Barnett: Don’t Beat The Girl Out Of My Boy
jan. 27., 22:08