A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Jarvis Cocker & Chilly Gonzales: Room 29 – koncert a közös új album anyagával

2017. május 2., 7:23

A pop- és klasszikus zenében egyformán otthonosan mozgó kanadai zongorista showman Chilly Gonzales (született: Jason Charles Beck, 1972) ma este adja első magyarországi koncertjét, a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Budapesten szólóban lép fel, és nem a márciusban megjelent legfrissebb kiadványának, a Pulp-frontember Jarvis Cockerrel közös Room 29 albumnak a színházi miniturnéjával – de hogy erről a multimédia-produkcióról is teljes képünk lehessen, itt az ARTE tévécsatorna felvételén megnézhető a közös lemezanyaguk élő előadása a múlt havi párizsi koncertjükről (az albumhoz forgatott videók és egy stílszerű Leonard Cohen-feldolgozás társaságában).

A több korábbi kollaborációban is érintett Jarvis Cocker és Chilly Gonzales négy éven készült Room 29 című produkcióját a legendás Los Angeles-i kastélyszálloda, a Château Marmont 29-es szobája és annak hajdani lakói (köztük Jean Harlow és Howard Hughes) ihlették. A közösen írt dalciklus élő előadásait, ahol a két művész a hamburgi Kaiser Quartett zenészeivel lép fel, háttérvetítéseken régi hollywoodi filmek részletei és David Thomson filmtörténész kommentárjai kísérik, sőt nézőket is színpadra hívnak a közönségből. A műsort a márciusi hamburgi, berlini és londoni színháztermi fellépések után a párizsi La Gaîté Lyrique színpadán is bemutatták, és az április 7-én adott koncertet az ARTE is rögzítette.

Marmont Overture
Room 29
Tearjerker
Clara
Bombshell
Belle Boy
Howard Hughes Under The Microscope
Salomé
Daddy, You’re Not Watching Me
The Other Side
A Trick Of The Light
Room 29 (Reprise)
Ice Cream As Main Course

.
a Room 29 anyagának előadása után a közös koncerteken ráadásként a Paper-Thin Hotel című 1977-es Leonard Cohen-dal feldolgozását játsszák – az alábbi berlini videón egy kétperces bevezető után kezdik:

.
a Tearjerker című szám élőben előadott duóverziójának videója, melyet a híres klip- és filmrendező Garth Jennings forgatott a párizsi Hotel Lancasterben a Marlene Dietrich-lakosztály zongoráján:

.
Jarvis Cocker által rendezett szöveges videók, a Room 29 album címadó számához. . .

. . . és a Clara című dalhoz:

egy Rolling Stone-videointerjú Jarvis Cockerrel és Chilly Gonzalesszel:

a filmtörténész David Thomson teljes beszélgetése Jarvis Cockerrel az igazi Chateau Marmont 29-es szobájában 2014. május 25-én:

Lykke Li: Hard Rain + Deep End – az idei Szigeten is fellépő svéd énekesnő új So Sad So Sexy albumáról
ápr. 19., 10:39
Let’s Eat Grandma – videoklipek a Horrors vezérével és SOPHIE-val készült dalokhoz
ápr. 19., 9:23
Iceage: The Day The Music Dies – videoklip
ápr. 18., 18:32
Mazzy Star: Quiet, The Winter Harbor – Hope Sandoval együttesének négy év után érkező új EP-jéről
ápr. 18., 16:16