A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Jetta – az angol dalszerző-producer-énekesnő négy év után érkező visszatérő EP-jéről

2018. július 9., 14:39

Az első albumuk előtt álló énekesnőket bemutató sorozatunk egyik legkorábbi szereplője, az 1989-es liverpooli születésű Jetta (teljes nevén: Jetta John-Hartley) 2012-2014 közt több sikeres számmal jelentkezett és még Pharrell-lel is dolgozott, ám az utána következő három évben csak a kanadai DJ-producer Matstubs (Matthew Stubbs) remixeivel és az angol Sigma drum’n ‘bass duóval tűnt fel. Most 2018-ban már saját maga producereként tér vissza egy négyszámos EP-vel, melyről három szerzeményét már hallhatjuk is – a májusi Zoo és a klipet kapó júniusi Hangin’ után a júliusi Losing Control elektropopja az eddigi legjobb.

A zeneiparba egy hangmérnök és egy a capella kórusvezető énekesnő gyeremekeként született, 16 éves kora dalokat író, majd színapdi gyakorlatot többek közt Paloma Faith és Cee Lo Green háttérvokalistájaként szerző Jetta 2014 óta a fenti kollaborációk mellett dalszerzőként más előadóknak is besegített, de most végre új szólófelvételekkel is visszatért. A rockos hozzáállása mellett a klasszikus soulhoz, a kilencvenes évekbeli R&B-hez és a XXI. századi tánczenéhez egyaránt vonzódó producer-énekesnő bemutatkozó albuma a lemezcéges huzavonák miatt immár évek óta csúszik, de legalább egy teljes DIY művészi kontroll alatt készített négyszámos EP-re még idén számíthatunk, sőt már annak címmel és dátummal való hivatalos bejelentése előtt már három számot (és az egyikhez egy klipet) is kaptunk.

Íme, Jetta múlt hétvégén megjelent Losing Control című legfrissebb kislemezdala. . .

. . .június végén bemutatott Hangin’ klipje. . .

. . .és május végén közzétett Zoo című visszatérő dala:

.
a legutóbbi klipjei 2016-ból, a 2014-es Ten Years After-feldolgozásából készült I’d Love To Change The World (Matstubs Remix)-hez. . .

. . .és a 2016-os Take It Easy (Matstubs Remix)-hez. . .

. . .melynek alapja szintén egy 2014-es szám volt, a Take It Easy című Jetta-szerzemény:

az Operators és Renegades című dalok szintén a 2014-es Record Store Day-re összeállított hatszámos Feels Like Coming Home EP-ről, mely a Jim Eliot producerrel készült felvételeit gyűjtötte egybe:

.
a bevezetőben említett Sigma-kollaboráció, a drum’nbass duó 2015-ös Life albumának deluxe kiadásán szereplő Slow Down:

Chvrches: LOVE. – Kendrick Lamar-feldolgozás
Júl. 21., 11:43
Pale Waves: Noises – újabb videoklip a szeptemberre várható első album elé
Júl. 20., 17:29
Muse: Something Human – újabb klipdal a novemberben érkező új album elé
Júl. 20., 8:53
The 1975: Love It If We Made It – újabb dal az egy éven belül várható két album elé
Júl. 19., 19:31