A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jimmy Eat World: Get Right +FRISSÍTÉS: Sure And Certain – újabb dal és albumbejelentés

2016. augusztus 22., 12:51

Az elmúlt hétvége két nagy popzenei meglepetése az R&B-sztár Frank Ocean két új albuma (Endless, Blonde) és egy U2/Kygo-kollaboráció ősbemutatója volt, de közben két amerikai rockzenekar is bejelentette, hogy három év után új lemezzel tér vissza: míg a Kings Of Leon csupán pár kép, egy borítóanimáció és egy beharagozó videó formájában jelezte Walls című hetedik albumát, addig a 2014-es Sziget egyik legjobb koncertjét adó emo/punk-rock/power pop gyökerű Jimmy Eat World már egy számot is bemutatott kilencedik sorlemezéről (érdekesség, hogy a két kvartett legutóbb pont egyszerre jelentkezett egy-egy új felvétellel, a párizsi terrortámadás után az Eagles Of Death Metal-féle I Love You All The Time-ból készült jótékonysági feldolgozásokkal).

A gitáros-énekes Jim Adkins vezetésével 1993-ban alakult és 1995 óta változatlan felállással működő arizonai Jimmy Eat World a klasszikus kilencvenes évekbeli emo stlíus csúcslemezei közt jegyzett 1999-es Clarity után a power pop felé tendálva lett milliós sikerű sztárzenekarrá lett a 2001 nyarán megjelent Bleed American albummal (melyet szeptember 11. után címnélküli lemezként nyomtak újra). Adkinsék legutóbb épp a másik milliós eladású albumuknak, a 2004-es Futuresnek a tízéves jubileumához igazítottak turnét, így nem meglepő, hogy a múlt éjszaka bemutatott új számuk is ehhez a korszakukhoz nyúl vissza leginkább hangzásában. A rádiópremierhez adott interjúban a negyvenéves frontember elmondta, hogy a Get Right kislemez már a közelgő kilencedik Jimmy Eat World-albumról való, melyhez turnét is terveznek, de több konkrétumot egyelőre nem árult el. Az új dal szöveges videót is kapott.

a kislemez borítóképe:

jimmyeat-getit

.
FRISSÍTÉS: a zenekar augusztus végén bejelentette új albumát (az Integrity Blues címmel jelenik október 21-én), és egy Sure And Certain című újabb beharangozó számot is közzétett róla!

.
dalok a Jimmy Eat Word 2014-es Sziget-fellépéséről:

Nothing Wrong
Futures
Lucky Denver Mint
A Praise Chorus
23
Bleed American
Let It Happen
Chase This Light
I Will Steal You Back
Sweetness
Get It Faster

.
az I Will Steal You Back klip a zenekar legutóbbi albumáról, a 2013-as Damage-ről:

a sztárproducer Butch Viggel felvett Big Casino slágerdal a 2007-es Chase The Light című lemezről:

a 2004-es Futures albumról a Pain klipje:

a legismertebb Jimmy Eat World-sláger, a 2001-es The Middle . . .

. . . melyet Taylor Swift is feldolgozott 2011-es turnéján, Jim Adkins vendégszereplésével. . .

. . . idén augusztusban pedig Kurt Cobain és Courtney Love lánya, Frances Bean Cobain is épp ezzel a dallal mutatta meg énekhangját először a világnak, első közzétett zenei felvételeként:

francesbean-guitar2

ABBA: Just A Notion – egy 1978-ból származó kiadatlan dal az új Voyage albumról
okt. 22., 4:56
HEALTH feat. Poppy: Dead Flowers – közös szám a budapesti koncertek elé
okt. 21., 19:41
Anya Taylor-Joy: Downtown – az Utolsó éjszaka a Sohóban feldolgozás-betétdala két verzióban
okt. 20., 17:18
Jennylee: Newtopia – hat év után új szólódal a Warpaint basszusgitáros-énekesnőjétől
okt. 20., 15:57