A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

John Carpenter’s Halloween by Trent Reznor & Atticus Ross – átdolgozás a Nine Inch Nails-tagoktól

2017. október 13., 9:13

Az 1948-as születésű amerikai horrorfilmes John Carpenter a 2015/2016-os Lost Themes és Lost Themes II albumainak új kompozíciói (és azokhoz indított turnéja) után saját régi híres filmzenei témáit is elkezdte újrarögzíteni, előbb egy tavalyi EP-sorozatra, majd az idei Halloweenhez igazítva október 20-án megjelenő Anthology (Movie Themes 1974-1998) nagylemezre, melyről a saját rendezésű videoklippel megtámogatott Christine és Az őrület torkában főtéma-átdolgozását már hallhattuk. Ma péntek 13-án kiegészítőként megkapjuk az 1978-as Halloween – A rémület éjszakája zenéjének átiratát is a Nine Inch Nails-vezér Trent Reznortól és Atticus Rosstól.

Reznor és Ross – a Not The Actual Events és Add Violence című új Nine Inch Nails-EP-ik, illetve a David Lynch-féle Twin Peaks sorozatban való fellépésük mellett – az elmúlt egy évben Carpenter két kortársának a szerzeményeiből is csináltak saját verziókat, egy David Bowie-átdolgozást (I Can’t Give Everything Away) és egy Todd Rundgren-mixet (Deaf Ears), és most ebbe a sorba illik most ez a csaknem nyolcperces filmezeneátiratuk is.

az eredeti 1978-as film főtémája. . .

. . .és annak 2016-os koncertverziója John Carpentertől:

.
Hogy a dolog még izgalmasabb legyen, John Carpenter egy e heti Stereogum-interjúban elárulta, hogy a Halloween filmszéria 2018 októberére – a 40. évfordulóra az eredeti főszereplő Jamie Lee Curtis visszatérésével – ígért új része, melyet executive producerként jegyez David Gordon Green rendező mellett, az 1978-as eredeti folytatása lesz, mintha a köztes filmek meg sem történtek volna (sőt még az is lehet, hogy Carpenter a készülő új részhez új zenével is hozzájárul).

.
az Anthology (Movie Themes 1974-1998) album számlistája, melyen az Ennio Morricone-féle The Thing és a Starman című Jack Nitzsche-kompozíció kivételével csupa saját szerzemény szerepel:

Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08
Fever Ray: Carbon Dioxide – újabb dal az öt év után érkező új Radical Romantics albumról
nov. 10., 17:23
dEUS: Must Have Been New – a tíz év után érkező új How To Replace It albumról
nov. 9., 8:13