A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

José González: Vestiges & Claws – itt az új album hét és fél év után!

2015. február 9., 9:27

Az argentin származású svéd gitáros-énekes José González nagy sikerű Veneer (2003) és In Our Nature (2007) albumai után Junip nevű zenekarára koncentrált, és csak most áll elő harmadik sorlemezével. A különleges klipeket kapó Every Age és Leaf Off/The Cave című beharangozó dalok után a visszatérő album jövő héten kerül piacra, de itt már megjelenés előtt hallható – készülhetünk vele az idei Sziget-koncertre!

Az 1978-as születésű göteborgi dalszerző-előadó a világhírt egy színes labdás Sony-tévéreklámmal megtámogatott The Knife-feldolgozásnak köszönheti, és a második albumára is tett egy Massive Attack átiratot, ám a harmadik nagylemezére már nem akart ilyesmit a saját szerzemények mellé. A hét év alatt összegyűlt dalvázlatokból kidolgozott, továbbra is külső producer bevonása nélkül felvett új José González-album azonban más szempontból is eltér elődeitől. „Eleinte azt gondoltam, hogy ugyanabban a minimalista stílusban akarom folytatni, ami az előző két lemezemet jellemezte. De amint elkezdtem a tényleges felvételeket, hamar rájöttem, hogy a legtöbb dal jobban hangzik több gitárral, hangsúlyosabb ritmusú ütőhangszerekkel és több háttérvokállal. Személy szerint azt gondolom, ettől izgalmasabb és változatosabb album lett” – nyilatkozta a szerző a Vestiges & Claws anyagáról.

A február 17-én boltokba kerülő lemez premierjét pár órája tartották az amerikai NPR rádióhálózat oldalán, és az alábbi lejátszón a hivatalos megjelenésig szabadon hallgatható.

FRISSÍTÉS: az album az énekes hivatalos YouTube-csatornáján dalonként is hallgatható!

1. With The Ink Of A Ghost
2. Let It Carry You
3. Stories We Build, Stories We Tell
4. The Forest
5. Leaf Off/ The Cave
6. Every Age
7. What Will
8. Vissel
9. Afterglow
10. Open Book

.
az album múlt héten közzétett beharangozó animációja és alatta a lemezborító nagyban:

josegonzales-2150lbum

Szerző:
Címkék:
The Smashing Pumpkins: In Ashes – animációs sorozat + újabb dalok az új Cyr album elé
Sze. 25., 18:26
Oneohtrix Point Never-album a Chairlift-énekesnő Caroline Polachek szereplésével
Sze. 25., 12:38
Marilyn Manson: Don’t Chase The Dead – videoklip Norman Reedus szereplésével
Sze. 25., 0:21
The Shins: The Great Divide – új klipdal James Mercer együttesétől
Sze. 24., 20:46