A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Jövő hét végén a Thievery Corporation visszatér a Budapest Parkba!

2019. június 19., 16:17

Nem sok olyan zenekar létezik a világon, amely úgy örvendene töretlen népszerűségnek lassan huszonöt éve, hogy tulajdonképpen sosem volt igazán nagy rádiós slágere, nagy költségvetésű videoklipje vagy lemezkiadós támogatása. A Thievery Corporation a kezdetektől fogva független, saját kiadású lemezekkel jelentkezett, így is sikerült milliókat eladniuk albumaikból, és évről évre egyre nagyobb rajongói bázist kiépíteniük világszerte. Közben a legkülönfélébb előadókkal dolgoztak együtt, például David Byrne-nel, Perry Farrell-lel, a Flaming Lipsszel, Anoushka Shankarral vagy Femi Kutival. Június 30-án, a Budapest Parkban a Thievery Corporation vendége egy hasonlóan sokrétű és független zenekar, az Anima Sound System lesz.

Az 1995-ben Rob Garza és Eric Hilton által alapított Thievery Corporation a kezdetektől fogva egyedülálló zenei világot hozott létre, és a két tag egyre másra hozta a jobbnál jobb albumokat. Sounds from the Thievery Hi-Fi (1996), The Mirror Conspiracy (2000), The Richest Man in Babylon (2002), The Cosmic Game (2005), hogy csak az első négyet említsük.

Sokszínű, multikulturális és kultúrákat összeolvasztó zenéjükben olyan stílusok keverednek, mint a dub, a bossa nova, a trip hop, a jazz vagy az electronica, és egyszerre kalandozhatunk velük Jamaikában, a Közel-Keleten vagy Brazíliában.

„Az inspirál minket a legjobban, hogy látjuk, mennyi féle együttműködést és még mindig mennyi új embert vonz be ez a műfaj. Rendkívül kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy ennyi féle művésszel dolgozhattunk már együtt kulturális, szociális vagy politikai háttértől függetlenül, és azt vesszük észre, hogy a közönségünk talán még ennél is színesebb összetételű. Az emberek, akiket esetleg a zenénk hozott össze, számunkra pontosan akkora elismerést jelentenek, mint minden lemez, amit letettünk vagy a jövőben leteszünk az asztalra.”

A Thievery Corporation már többször koncertezett nagy sikerrel hazánkban. Két év után a Treasures from the Temple című új lemezükkel térnek vissza június 30-án a Budapest Parkba, ahol előzenekaruk az Anima Sound System lesz.

ESEMÉNYOLDAL

Nyitókép: Jen Maier

A Pink Floyd dobosa, Nick Mason, LP és Marcus Miller a Budapest Parkban!
feb. 19., 15:43