A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Kendrick Lamar- és Janelle Monáe-koncert a Fehér Házban – Prince-feldolgozással

2016. július 5., 10:15

Barack Obama az elnöksége kezdete óta rendez az USA nemzeti ünnepén, a függetlenség napján, július 4-én kerti partit a washingtoni Fehér Házban, és most, hogy ezt legutolsó alkalommal tehette, olyan zenei fellépőket is hívott, mint a soul-pop/R&B énekesnő Janelle Monáe és a rapper Kendrick Lamar (az elmúlt hónapokban mindketten feltűntek már az elnöki házaspár környezetében: Kendrick októberben a fekete fiatalok elé pozitív példaképeket állító mentorprogram résztvevőjeként találkozott az elnökkel az Ovális Irodában, Janelle pedig Michelle Obama tizenéves lányok tanulási esélyeit támogató kampányának This Is For My Girls című jótékonysági kislemezén énekelt).

A Fehér Ház déli pázsitján zajló barbecue party mellett magukra a koncertekre benn az épületben került sor: Kendrick Lamar olyan számokból állította össze programját, mint az Alright, a Swimming Pools (Drank), a Money Trees, a Poetic Justice vagy a Bitch Don’t Kill My Vibe (de a csúnya szavakkal csínján bánt, hiszen mégiscsak egy családi rendezvényről volt szó), míg Janelle Monáe a saját szerzeményei között elénekelte az elhunyt Prince előtti tisztelgésként a Let’s Go Crazy feldolgozását is (ezt már 2013-2014 táján is többször játszotta, de a szerző áprilisi halála óta újra műsorra vette). A koncertek végén maga Barack Obama is színpadra lépett, hogy elénekelje a Happy Brithday-t a legidősebb lánya, Malia Obama tiszteletére, aki pont július 4-én ünnepelte 18. születésnapját.

obama-janelle-kendrick2

íme, Kendrick Lamar tegnapi Fehér Ház-koncertje. . .

. . . és Janelle Monáé fellépése, a Tightrope című sikerdala után 2:30-tól a Let’s Go Crazy című Prince-feldolgozással – a végén pedig az elnök köszönő beszéde és a közös Boldog szülinapot! éneklés a 18 éves Malia Obamának:

Kendrick Lamar videója az októberi elnöki találkozójáról és a mentori programról:

kendrick-obama2

Mark Lanegan Band: Letter Never Sent – újabb dal az új album és a budapesti koncert elé
Júl. 23., 9:28
Sheer Mag: Hardly To Blame – videoklip az A Distant Call album elé
Júl. 22., 19:01
Alessia Cara: Ready – a This Summer EP-ről
Júl. 22., 16:47
David Bowie: Space Oddity – új mix és klip a holdra szállás 50. évfordulójára
Júl. 21., 19:39