A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

King Gizzard & The Lizard Wizard – koncertalbumok az ausztráliai tűzvész ellen

2020. január 11., 11:42

Az Ausztráliában tomboló tűzvész ellen és a helyi állatvilág mentéséért folytatott küzdelembe az ország legaktívabb pszichedelikus rockzenekara, a King Gizzard & The Lizard Wizard is beszáll: a tavalyi Fishing For Fishies és Infest The Rats’ Nest albumaival turnézó – és az utóbbinak a metáldalaiban tűzhalálról, tüzes pokolról és a pusztuló Földről éneklő – együttes egy ausztráliai és egy európai koncertjének teljes felvételét jelentette meg jótékony célú albumokon, melyek bevételeit a tagok a Wildlife Victoria és Animals Australia segélyszervezetek számlájára ajánlották fel.

Azt itt hallható/megvásárolható koncertalbumok közül az elsőt 2019. július 12-én a dél-ausztráliai Adelaide városában a Thebarton Theatre-ben, a másodikat pedig október 14-én a párizsi Olympia színpadán rögzítették.

.
FRISSÍTÉS: a jótékony célú akcióhoz néhány nappal később hozzácsaptak egy harmadik albumot is, melynek anyagát a brüsszeli Ancienne Belgique koncertteremben vették fel 2019. október 8-án és 9-én – és ennek bevételeit a Wires Wildlife Rescue segélyszervezet kapja!

.
FRISSÍTÉS 2: az áprilisi Chunky Shrapnel válogatás, a tavalyi koncertanyagok közt néhány instrumentális stúdiófelvétellel is!

.
a zenekar legutóbbi tüzes stúdiólemeze, az Infest The Rats’ Nest augusztusból:

Fever Ray: What They Call Us – a svéd énekesnő visszatérő klipdala The Knife-produkcióként
okt. 5., 15:00
Arctic Monkeys: Body Paint – újabb klipdal az új The Car album elé +FRISSÍTÉS: fellépés Jimmy Fallonnál
szept. 29., 19:11
Paramore: This Is Why – az új album címadó klipdala
szept. 28., 19:30
Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59