A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

King Gizzard & The Lizard Wizard – koncertalbumok az ausztráliai tűzvész ellen

2020. január 11., 11:42

Az Ausztráliában tomboló tűzvész ellen és a helyi állatvilág mentéséért folytatott küzdelembe az ország legaktívabb pszichedelikus rockzenekara, a King Gizzard & The Lizard Wizard is beszáll: a tavalyi Fishing For Fishies és Infest The Rats’ Nest albumaival turnézó – és az utóbbinak a metáldalaiban tűzhalálról, tüzes pokolról és a pusztuló Földről éneklő – együttes egy ausztráliai és egy európai koncertjének teljes felvételét jelentette meg jótékony célú albumokon, melyek bevételeit a tagok a Wildlife Victoria és Animals Australia segélyszervezetek számlájára ajánlották fel.

Azt itt hallható/megvásárolható koncertalbumok közül az elsőt 2019. július 12-én a dél-ausztráliai Adelaide városában a Thebarton Theatre-ben, a másodikat pedig október 14-én a párizsi Olympia színpadán rögzítették.

.
FRISSÍTÉS: a jótékony célú akcióhoz néhány nappal később hozzácsaptak egy harmadik albumot is, melynek anyagát a brüsszeli Ancienne Belgique koncertteremben vették fel 2019. október 8-án és 9-én – és ennek bevételeit a Wires Wildlife Rescue segélyszervezet kapja!

.
a zenekar legutóbbi tüzes stúdiólemeze, az Infest The Rats’ Nest augusztusból:

Terrace Martin feat. Denzel Curry, Kamasi Washington, G Perico & Daylyt: Pig Feet
jún. 1., 23:59
Ben Gibbard: Proxima B / Filler – kislemez a B-oldalon egy Minor Threat-feldolgozással
jún. 1., 18:21
SoKo: Blasphémie + Hurt Me With Your Ego – újabb dalok a francia énekesnő új albumáról
máj. 31., 16:12
Bo Ningen feat. Bobby Gillespie: Minimal – a japán psych/noise rockerek a Primal Scream énekesével
máj. 30., 11:27