A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kristin Kontrol: Smoke Rings – klip a Dum Dum Girls-dívától + Prince-tribute Neon Indian társaságában

2016. július 21., 17:47

Az indie rock Dum Dum Girls csajzenekar élén Dee Dee-ként elhíresült dalszerző-gitáros-énekesnő Kristin Welchez (leánykori nevén: Gundred) idén Kristin Kontrol néven nyitott új popfejezetet karrierjében a szintis new wave-es X-Communicate albummal. Pár hete gitáros-vokalistanőként szerepelt a Neon Indian és baráti köre által az elhunyt Prince előtti tisztelgésként felvett Pop Life feldolgozásban és annak klipjében, de a PitchforkTV stábjától most külön is kapott egy videót – szólólemeze záródalának, a Smoke Ringsnek a pazar vonóshangszerelésű új verziójához.

Az 1982-es születésű multiinstrumentalista művésznő az előző évtized második felében működő Grand Ole Party punk-blues-rock trióban még a dobok mögül énekelt, a Dum Dum Girls-koncerteken gitáron kísérte magát, Kristin Kontrolként pedig már rendes díva lehet kísérőegyüttesével (mellyel e pillanatban a Garbage előzenekarként turnézik), de a Smoke Rings újrahangszerelt verziójának alábbi friss stúdióvideóban ráadásként még egy vonósnégyes is őt szolgálja.

Neon Indian and friends: Pop Life – ebben a szintén PitchfokTV-videót kapó májusi Prince-feldolgozásban Kristin gitározik és vokálozik Alan Palomo (Neon Indian) mögött, akinek kíséretében további menő zenészhaverok, Xenia Rubinos, Hannah Cohen, továbbá a Young Ejecta, Escort, Midnight Magic és Holy Ghost! együttesek tagjai is feltűnnek:

.

Kristin Kontrol a bostoni RadioBDC stúdiójában a Show Me című dalának lecsupaszított verzióját adja elő. . .

. . .a What’s In My Bag? videosorozatának egyik friss epizódjában pedig az Amoeba lemezboltban válogat:

ABBA: Just A Notion – egy 1978-ból származó kiadatlan dal az új Voyage albumról
okt. 22., 4:56
HEALTH feat. Poppy: Dead Flowers – közös szám a budapesti koncertek elé
okt. 21., 19:41
Anya Taylor-Joy: Downtown – az Utolsó éjszaka a Sohóban feldolgozás-betétdala két verzióban
okt. 20., 17:18
Jennylee: Newtopia – hat év után új szólódal a Warpaint basszusgitáros-énekesnőjétől
okt. 20., 15:57