A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lady Gaga, Paul McCartney és a Pearl Jam-gitáros Mike McCready együtt

2015. február 4., 7:53

Paul McCartney az elmúlt hetek kétes kollaborációit jóváteszi valami értelmessel is: új titkos projektjében Lady Gaga mellett ott a Pearl Jam-gitáros Mike McCready is (aki épp múlt hétvégén tartotta egy klasszikus zenei kompozíciójának premierjét egy seattle-i szimfonikus koncerten, ahol még Mad Season és Temple Of The Dog nevű hajdani szupergruppjait is feltámasztotta).

A fenti fotó Lady Gaga múlt éjszakai Instagram-posztjai közül való, és a New York-i énekesnő az alábbi kommentárt fűzte a csoportképhez, melyen a Beatles-alapító mellett a Pearl Jam-gitáros között áll:„Gyönyörűt stúdióztunk Sir Paul McCartney-val és barátaival. A sok titkos projektjének egyikén dolgozunk! Elképesztő zenészek és hangulat, meg sok nevetés is”. Egy másik fotóhoz, melyen a 28 éves Gaga az épp doboknál ülő 72 éves McCartney-val kettesben látható, képaláírásként egy vicces sztori is tartozik, melyből kiderül, hogy a művésznő először nem is hitte el, hogy egy ilyen legendás zenész kéri fel közös munkára: „Mindig jól érzem magam a haverommal . Sosem felejtem el, mikor tavaly felhívott, hogy dolgozzunk együtt, én meg letettem a telefont, mert azt gondoltam, valaki csak ugrat engem.”

gaga-mccartney2a

.
Bizony, Lady Gaga és a Pearl Jam gitárosa óriási minőségi ugrás ahhoz képest, hogy Paul McCartney (aki két éve még a Nirvana-tagokkal jegyzett közös produkciókat!) kikkel dolgozott együtt legutóbb:

Ami viszont Lady Gagát illeti, ő most nem fog mellé választásaiban: a 88 éves veterán varietéénekes Tony Bennett-tel közös tavaly őszi duettalbuma, a remekül sikerült Cheek To Cheek óriási siker a hozzá tartozó koncertekkel együtt.

It Don’t Mean A Thing (If It Ain’t Got That Swing)

But Beautiful

Bang Bang (My Baby Shot Me Down)

Goody Goody

.
Januárban derült ki, hogy Lady Gaga a 74 éves diszkóguru Giorgio Moroderrel is elkezdett dolgozni valami közös cuccon, ráadásként pedig itt egy decemberi fotó is, melyen az énekesnő egyszerre két legendás dalszerző, Diane Warren és a Chic-gitáros Nile Rodgers társaságában stúdiózik épp (és ez utóbbi a képaláírás szerint el volt ámulva, hogy Lady Gaga mennyire tökéletesen olvasott és énekelt kottából).

gaga-nile-warren3

Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30
Sleaford Mods: UK Grim – az új album címadó klipdala
jan. 17., 12:35