A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lajkó Félixszel készített dalt az Aranyakkord

2019. április 27., 12:43

A Tudom, hogy hol vagyok Kiss Tibi és Vastag Gábor formációjának, az Aranyakkordnak legújabb klipes dala. A videó egy részét Új-Mexikóban forgatták és ennek megfelelően igazi pszichedelikus sámán trip lett, ahol elmosódik az ég és a föld közötti határ. A dalban Lajkó Félix és a zenekar állandó vendége, Gábor Andor „UFO” is játszik.

Az Aranyakkord Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) akusztikus kanapéprojektje, egy olyan dalkeltető, ahol a közönség közelebb kerülhet a számok születéséhez, zenéjükben ugyanis leásnak egészen a gyökerekig.

Ahogy a most megjelent Tudom, hogy hol vagyokban is, amely ősi szertartásszerűen kapcsol össze különféle világokat: az eget a földdel, a kintet a benttel, a keletet pedig a nyugattal. Kiss Tibi így mesél a kelet-nyugat sámán countryról: „Ez a két világ úgy öleli egymást és forog körbe-körbe, ahogy a DNS-lánc is. Félix jelenléte erősíti a keleti világot a hegedűjátékával, mi pedig a gitárjainkkal hozzuk a nyugati, westernes beütést. A klip egy részét Új-Mexikóban forgattuk, szerettük volna begyűjteni az ottani ősi energiákat, ugyanakkor a címmel ellentétben azt akartuk, hogy ne lehessen tudni pontosan, hogy hol vagyunk.”

Éppen ezért a néző csak fogódzkodókat, elmosódott festményszerű hangulatokat, szimbólumokat, tájakat kap és azt a bizonytalanságot, amely tulajdonképpen a lélek változásait is gyakran követi életünk során.

A klip budapesti jeleneteiért sinco felelt, míg az új-mexikói felvételekért és vágásért Benyi Dániel.

Az Aranyakkord állandó vendégük – az új számban is feltűnő – Gábor Andor „UFO” társaságában nemrég rögzített egy live session filmet is, amely átadja az Aranyakkord-próbák és koncertek bensőséges hangulatát. (Nemsokára elérhető lesz.)

Az Aranyakkordot legközelebb élőben május 23-án az Ellátóházban láthatjátok.

Nézz szembe a dinoszauruszoddal – Szeder klipsorozata megmutatja, hogyan
máj. 27., 18:43
Felforgatta Székesfehérvárt a Blahalouisiana
máj. 25., 13:27