A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Laura Marling: Soothing – videoklip +FRISSÍTÉS: Wild Fire – újabb kislemezdal a 2017-es Semper Femina album elé

2016. november 28., 15:40

Az angol indie folk dalszerző-gitáros-énekesnő Laura Marling egyre jobban vonzódik a filmezéshez: 2013-ban a Once I Was An Eagle című negyedik albumához egy egybefüggő 18 perces klipfüzért forgatott (When Brave Bird Saved), majd a Woman Driver című rövidfilmmel zeneszerzőként és színésznőként is nyert egy-egy díjat, a 2015-ös nagylemezének címe pedig Short Movie, míg a bővített kiadás alcíme Director’s Cut lett – és most az első saját rendezésű videóját is bemutatja Soothing című legújabb dalához, mely már a 2017. március 10-re bejelentett új Semper Femina album előfutára.

A Blake Mills társproduceri segédletével Los Angelesben felvett új lemez a Mindig nő jelentésű latin címet egy híres aforizma, a Vergilius-féle Aeneis IV. énekében szereplő Varium et mutabile semper femina (Ingatagok s mindig változnak a nők) nyomán kapta. Az album anyagát a 26 éves énekesnő úgy kezdte komponálni, mintha egy férfi írna egy nőről, de közben rájött, hogy nincs szüksége ilyen áttételes megközelítésre, nőként is nyugodtan tekinthet intim módon a nőkre. „Ez én vagyok, ahogy a nőkre nézek és nagy empátiát érzek irányukban, és ezáltal magam iránt is” – írja a lemez sajtóanyagában, a meglepően gitármentes Soothing című első dal saját rendezésű klipjében pedig latexbe öltözött nőket ereszt egymásra, miközben az árnyékban egy férfi-nő táncospárt is láthatunk, és a háttérben nézők is feltűnnek a művészi performance jelleget hangsúlyozva.

.
FRISSÍTÉS: 2017. január 11-én – néhány órával az után, hogy háttérvokalistaként feltűnt az angol modell-énekesnő Karen Elson visszatérő számában (Distant Shore) – Laura Marling közzétette a Semper Femina album Wild Fire című második beharangozó kislemezdalát is!

.
az album számlistája és borítója:

Laura Marling: Semper Femina (2017)

Soothing
The Valley
Wild Fire
Don’t Pass Me By
Always This Way
Wild Once
Next Time
Nouel
Nothing, Not Nearly

lauramarling-semper3

The 1975: The Birthday Party – újabb klipdal a közelgő új albumról
feb. 19., 18:59
Tricky feat. Anika: Lonely Dancer – egy dal a 20,20 EP és az áprilisi budapesti koncert elé
feb. 19., 10:26
The Strokes: Bad Decisions – videoklip az új album és a Sziget-fellépés elé
feb. 18., 19:58
The Dresden Dolls-reunió és Midnight Oil-feldolgozások Amanda Palmer ausztrál segélylemezén
feb. 18., 9:49