A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú az Elektro Guzzi tagjaival

2019. február 7., 20:11

Február 9-én legújabb, még 2018 őszén megjelent Polybrass című nagylemezével érkezik az A38 hajó színpadára az osztrák trió, az Elektro Guzzi, akiket az albumukon közreműködő fúvósok is elkísérnek, vagyis az élmény teljes lesz, az egyszer biztos. A zenekar kedvenc zenéivel gyúrhatunk a nem mindennapinak ígérkező élményre.

Azt már minimum a 90-es évek második fele, vagyis a Kruder & Dorfmeister duó feltűnése, meg persze a downtempo, mint elektronikus zenei stílus felbukkanása óta tudjuk, hogy a szomszédos Bécs városa sem mentes a jófajta, izgalmas zenei előadóktól. Kruderék mellett ott van még, többek között, a Tosca, a Stereotyp, a dZihan & Kamien, a HVOB, illetve a jelen cikk témáját is adó trió, az Elektro Guzzi.

A 2000-es évek közepén megalakult, 2010 óta már 7 nagylemezt, számtalan EP-t és egy koncertalbumot is megjelentetett zenekar többször is járt már Magyarországon. Mint ahogy most, úgy korábban is az A38 hajó gyomra volt a fellépések helyszíne, az egyetlen kivételt a 2017-es Bánkitó-fesztiválos koncert jelentette. Persze helyszín ide vagy oda, mindegy is, a lényeg úgyis az élmény, és mint e sorok írója is megtapasztalta párszor, egy Elektro Guzzi koncert a kihagyhatatlan különlegességek közé tartozik. Elvégre nem mindennap találkozhatunk tiszta technóval, amit ugyanakkor hagyományos rockzenekari felállásban (gitár, dobok és basszus) vezetnek nekünk elő. Merthogy a két Bernhard, Breuer és Hammer, valamint Jakob Schneidewind zenekara pont ezt teszi, és leírva talán kicsit idegenül hat, de amikor az ember látja-hallgatja őket, akkor eszébe sem jut, hogy ez az egész túl abszurd, és hogy ezt az egész zenei mutatványt esetleg másképp is lehetne. Lemezen kicsit talán elektronikusabbnak, gépiesebbnek hangzik a zene, élőben lüktetőbb és hatásosabb az utazás. Ezzel persze nem állítjuk azt, hogy az Elektro Guzzi otthoni hallgatása nem ajánlott, a flash úgy is megvan simán, de az is tény, hogy a zenei élmény okozta flow élőben az igazi.

Amit a február 9-i koncerten azzal fokoznak majd tovább a trió tagjai, hogy elkísérik őket a The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, a Zeitraktzer és a Sand fúvósai, akik a tavaly októberben megjelent Polybrass című új Elektro Guzzi nagylemezt is végigfújták. A különlegesebbnél is különlegesebb élmény várható tehát szombat este az A38 hajón, amit, ha lehet, még teljesebbé tesz a hazai részről színpadra lépő, és így a hangulatnak megágyazó Freakin’ Disco.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket

Mit hallgatsz most?

Sok klasszikus zenét hallgatunk mostanában, mert épp készülünk egy májusiprojektre a stuttgarti Kammerorchesterrel.

Mi kedvenc dalod az idén?

Ez a tavalyi év legszórakoztatóbb kiadványainak egyike.

Életed első meghatározó dala?

A világ egyik legjobb tévés élő fellépése.

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Egy barátunk mutatta nekünk őket, és elég jók is.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

ESEMÉNYOLDAL

Zenei xanax a Jaffa68-tól
Júl. 20., 10:07
Lady Gaga már alig várja, hogy együtt bulizzunk – megjelent a Chromatica
máj. 30., 6:05
Link interjú – Szabó Benedekkel (Szabó Benedek és a Galaxisok)
ápr. 7., 10:01
Link interjú Scott Hansennel (Tycho)
feb. 20., 11:59