A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Bárány Bence slam poetry előadóval

2020. január 14., 19:59

Félkövérdőlt című slam poetry estjükkel Bárány Bence és Mészáros Péter kétszer töltötték már meg a Trafót az elmúlt egy hónapban. Ennek örömére február 6-án újra fellépnek Budapesten, a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Ennek örömére készítettünk Bárány Bencével egy Link interjút, hogy megtudjuk, milyen zenéket hallgat, amikor épp nem beszél.

Bárány Bence és Mészáros Péter slam poetry és spoken word estje a Trafó Kortárs Művészetek Házában azt az egyszerű kérdést járja körül, hogy miként látnak bennünket mások, ugyanakkor mi az, ami bennünk marad meg azokból, akikkel minden nap együtt élünk, dolgozunk, vagy épp csak elmegyünk mellettük a zebrán. A nyomokban öniróniát és fekete bárszékeket tartalmazó előadásban olyan témák elevenednek meg, mint a szerelem, a világító WC ülőkék vagy a helyes beilleszkedés egy tízévesekből álló teniszcsapatba. Élethelyzetek, amelyekkel mindenki azonosulni tud, bár kérdés, hogy akar-e egyáltalán.

Bárány Bence és Mészáros Péter abszolút kedvenc slam szövegeikből szemezgettek és adtak nekik új értelmet egy egész estés produkcióban.

Mészáros Péter országos slam poetry bajnok és a Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjasa. Szabadidejében szomorú zenéket hallgat és animéket néz.

Bárány Bence a Slam Poetry Országos Bajnokság többszörös második helyezettje és Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjasa. Grafikus, a VATES márka alapítója. Valamint, mint az a lenti Link interjúból kiderül, nagyra tartja Saiidot, óvodás kora óta Lou Bega rajongó, most ismerkedik a K-Poppal, és a Nirvana nélkül nem tud élni.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Bárány Bence

Mit hallgatsz most?

Zseniál. Már megint, még mindig.

Mi kedvenc dalod az idén?

Januárban azért még nem olyan nagy a választék friss dalokból, de ha az idén szót kiveszem a kérdésből, ez a Spotify szerint is vitathatatlan bajnokom volt tavaly:

Életed első meghatározó dala?

A legjobb cimbimmel úgy verettük halandzsázva oviban, hogy berepedt az intézmény fala. A dolog szépsége, hogy idén szilveszterkor is, szintén vele. Csak nem az oviban.

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

K-pop volt a keresőszó, ezt dobta elsőnek. Hát…

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

De tőlük minden kell.

Facebook-esemény

Címlapfotó: Bokor Krisztián

Belső fotó: Mezősi Kristóf

Minden rendben: megjelent a Magnetifique bemutatkozó albuma
aug. 11., 10:28
Előkerült egy elveszett dokumentumfilm Charles Bukowskiról – világpremier ma este!
aug. 7., 16:05