A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

LINK INTERJÚ HORVÁTH KRISTÓF ZENÉSSZEL

2020. január 23., 13:17

Gitárosnak lenni elhivatottság, megszállottság és kitartás. Horváth Kristóf olyan zenekarok előadói munkájának jelenleg is oszlopos tagja, mint az Esti Kornél és a Rühös Foxi, de korábban is láthattuk őt számtalan színpadon a Hó Márton és a Jégkorszak, valamint a Pegazusok Nem Léteznek formációkban egyaránt. Kristóf számára a családi háttér az origó. Egy szerető családban, ahol az irodalom és a film főszerepet játszik találta meg a saját zenei útját, amiben nemhogy gátolták, de minden támogatást megadtak számára hivatása elnyeréséhez.

fotó: Bátori Jim (Sinco)

Különleges gitártudását ha kell, teljes mértékben a közös alkotás szolgálatába állítja, máskor basszusgitáron a ritmusszekcióval él együtt, megint máskor pedig lehengerlő szólógitáros lendületét tárja a közönség elé. Számára nincsenek határok, a zenei tartalom őszintesége, a folyamatos kísérletezési vágy és az állandóan jelenlévő kedvesség mind-mind alapvetések az életében. Kevés olyan zenészt ismer a hazai zenész-szakma, akiről egyetlen negatív vélemény sem hangzik el szakmai berkekben.

Horváth Kristófot legközelebb február 8-án Sopronban, a Hangárban láthatjuk az Esti Kornél zenekarral, majd február 15-én a Rühös Foxi zenekarral látogat el Székesfehérvárra.

Link interjúnkban a jelenlegi- és az örök kedvenceiről vall Horváth Kristóf, akit sokan Krisinek hívnak, vagy éppen Some Foxnak. Ez attól függ, éppen melyik sapkáját veszi fel.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Horváth Kristóf

Mit hallgatsz most?
Volt egy elég komoly mélyrepülésem nemrég amikor kizárólag csak szomorú és nyomasztó zenéket hallgattam, de szerencsére az utóbbi időben már kezd visszaállni a rend, a legtöbbet most a Slipknot, Ricsárdgír és a The Big Moon új lemezeket hallgatom, meg ezt a dalt:

Saját cucc mostanában, ami kedvenc?
Hát a Rühös Foxit nem nagyon tudom megunni, olyan jók vagyunk.

Az Esti Kornél meg a legfontosabb dolog az életemben.

És ha találkoztok a Beatben Hó Marcival, mondjátok neki ti is, hogy legyen újra Jégkorszak!
Mi a kedvenc dalod idén?
Tudom, tavalyi, de csak idén hallottam először az új lemezzel, és nem tudom megunni és világsláger. Ja és üzenem a basszeros Celia-nak, hogy írjon vissza instán!

Életed első meghatározó dala?
Már kiskoromban eldőlt minden.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?
Radiohead és The National.

Facebook esemény Esti Kornél:
https://www.facebook.com/events/474111299902131/
Megérkezett a DŰNE magyar szinkronos előzetese
Sze. 16., 19:45
Indul az évad a Radnóti Színházban
Sze. 14., 1:01