A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Link interjú Jake Wherry-vel –The Herbaliser

bobdetroit, fotó - The Herbaliser/Facebook
2018. május 2., 18:12

Egy olyan zenekar lép ma az A38 hajó színpadára egyik kedvenc budapesti koncerthelyszínünk 15. születésnapi programsorozatának részeként, amelyik a 90-es évek eleje óta meghatározó szereplője a brit jazz-funk-hiphop zenei világnak. Ollie Teeba, Jake Wherry és az általuk irányított The Herbaliser ráadásul hat év csendet követően egy friss, a régi szép időket is az emlékezetünkbe idéző, de ízig-vérig mai albummal (Bring Out The Sound) érkezik Budapestre.

Közhely vagy sem, de a Herbaliser azon zenekarok közé tartozik, amely nélkül egészen más lenne a jelenkor popzenéje. Ha nem is olyan sűrűséggel és elánnal, mint egykor, de szerencsére a mai napig szállítják nekünk a remekebbnél remekebb lemezeiket. A kultikus jelentőségű, mai napig meghatározó Ninja Tune kiadónál kezdtek, és 2005-ös elválásukig öt csodálatos albummal ajándékoztak meg bennünket, melyek közül legalább az első kettőnek (Remedies, Blow Your Headphones) minden rendes zenerajongó polcán ott a helye. 2000 után fokozatosan elhagyták az elektronikusabb, kétszemélyes felállást, és azóta inkább zenekaros lemezeket készítenek, és úgy is lépnek fel. Pár évig egy másik kultikus lemezkiadó legendánál, a !K7-nél voltak, majd 2010 óta saját maguk jelentetik meg sorlemezeiket.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Jake Wherry

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod az idén?

https://open.spotify.com/track/74Bb8IHRaJsgIE7BkuP5WH

Életed első meghatározó dala?
Amikor a családdal kempingezni mentünk Dél-Franciaországba, apám mindig az Average White Band White Album-át nyomatta a kocsiban. Tízévente meghallgatom, és a hangzása még mindig csodálatos.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Facebook eseményoldal.

Szerző: bobdetroit, fotó - The Herbaliser/Facebook
A DJ Bootsie Quartet különleges koncertje: Cinema Special
dec. 14., 14:22
Az Aerosmith megtölti a Puskás Arénát – óriási ütemben indult a jegyértékesítés!
dec. 13., 14:33