A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

LINK INTERJÚ MC KEMONNAL

2018. december 5., 11:48

December 5-én, szerdán este Budapesten, az ELLÁTÓházban mutatja be új, Intranzit című nagylemezét az ország egyetlen grenadai-magyar rappere, MC Kemon, zenekara, a Kemonication Band élén.

Vannak, akik még az MTK-ból ismerik MC Kemont, (játszott anno az Újpest, a Debrecen és a Fradi ellen is, persze nem MC Kemon néven), vannak, akik a Gimmeshot illetve a Love Alliance csapatokból, vannak, akik a Random Tripekről, és persze legtöbben az Irie Maffiából. És most ideje megismernünk MC Kemont szólóban, saját zenekara, a Kemonication Band frontembereként.

Kemon Wesley Thomas, vagyis MC Kemon az elmúlt több mint tizenöt év előadói tapasztalatait összegyűjtve készítette el első szólóalbumát. Az Intranzit (amelynek dalai természetesen már az Open Air Rádióban is hallhatók), egy sokszínű, változatos, szívből jövő, komolyan vett album, és így komoly munka. Minden dalát és dalszövegét ő írta, így elég összetett képet kapunk Kemonról, a rapperről, a zenészről és Kemonról, az emberről is. A lemez címe ugyan Intranzit, de ilyen című dal nem szerepel az albumon. Mégpedig a következők miatt: „Az INTRANZIT cím azt a korszakomat jelképezi, amikor igazán elindult a zenei karrierem és egyre több ember kezdett megismerni, de a bürokrácia miatt hátra kellett hagynom az egészet. Elutaztam Londonba, visszajöttem, maradtam egy kicsit, aztán megint London. Időközben úgy éreztem magam, mintha folyamatosan egy tranzitban lennék a reptéren, a megfelelő úti célomat keresve. Az albumon nem szerepel INTRANZIT című dal, mert az INTRO, INTERLUDE, meg az OUTRO szavakkal akartam összehozni az album címének a hangulatát. INT(ro), RAN, (ex)ZIT a pontos megfejtés.”

Az albumon számos közreműködő is feltűnik, többek közt Sena, Tóth Vera, Busa Pista, Big John Whitfield, Gerner Csaba, Tkyd és DJ Qcee. Tóth Verával a Tell Me című dalt készítették, aki úgy nyilatkozott Kemonról, ahogy bárki nyilatkozna, aki ismeri őt személyesen:

„Kemon egy csupaszív ember, fantasztikus volt a közös munka. Zökkenőmentes, szeretettel teli, laza. Nagyon jól éreztem magam. Kemon inspiráló, elfogadó, tehetséges, és ami a legfontosabb: alázatos. Remélem lesz még vele alkalmam dalokat alkotni, mert, ha valamiért, ezekért a pillanatokért érdemes zenélni.”

Az Intranzit lemezbemutatója tehát december 5-én, szerdán este lesz az ELLÁTÓházban, a Kemonication Band tagjai pedig: Dési Tamás (dob) és Matus Péter (gitár), az Irie Maffiából, valamint Tóth Márton és Tamás Róza billentyűkön. Addig pedig nézzük/hallgassuk meg Kemon kedvenc zenéit.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – MC Kemon

Mit hallgatsz most?

Mostanában csak a saját albumomat hallgatom, hisz nemrég jelent meg. (nevet)

Mi a kedvenc dalod az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Olyan nincs, mert ami érdekel, arra rögtön rákeresek. De például ez volt a legutóbbi:

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Nekem nincs olyan zene, ami nélkül ne tudnék élni – a zene a véremben van. De ha mindenképpen meg kell nevezni valamit, akkor: reggae.

Facebook eseményoldal

Tessék örökké élni!
máj. 29., 7:10
A QSS (egykori) frontembere, Barangó punkos válogatása az Open Air Rádión
Már. 30., 16:01
Tedd magadévá a ŽAGAR eddig kiadatlan, korai szerzeményeit
Már. 20., 13:50
John Frusciante 50
Már. 6., 1:37