A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Link interjú Pogár Lászlóval, a Black Bartók gitárosával

bobdetroit
2017. december 27., 10:46

A 2009 óta megrendezésre kerülő Fekete Zaj a legsötétebb, legalterosabb hazai fesztiválunk. 2014-ben volt az eddigi utolsó, azon még (többek között) a Hangmás lépett fel, – a remélhetőleg az újraindulást jelentő – idei megmozduláson pedig már a Black Bartóknak csápolhatunk. A Fekete Zaj 2017-ben egynapos fesztivál lesz, december 29-én tartják a Dürer kertben négy helyszínen, rengeteg fellépővel – köztük a Black Bartókkal.

 A Hangmás romjain 2015-ben alakult Black Bartók eleinte trió felállásban működött. Pogár László (gitár) és Minda Endre (ének, gitár) ex-Hangmás tagok mellé érkezett Kovács Marcell (sampler); a bemutatkozó EP-jüket is még így készítették el. 2017-ben, miután a zenei alapokat lefektették és megerősítették, újabb zenészekkel (Pesztalics Dénes basszusgitárossal és Tóth András dobossal) bővült a zenekar, ami így jelenleg 5 főből áll. A Black Bartók zenéje éjsötét, és nyers egyszerűségű zenei összetevőkből áll össze: bluesból, punkból és elektronikából.

A Black Bartókkal együtt összesen 28 zenekar lép fel az idei Fekete Zaj fesztiválon. (Részletes program lent az eseményoldalon.) Itt lesz például az önmagát nemrég ismét újrafomáló Anima Sound System, A Semmi Kapuin Dörömbölve című klasszikus lemezét adja elő teljes egészében a VHK, de lesz még többek között Volkova Sisters, Hó Márton és a Jégkorszak, Gustave Tiger, vagy a Last Days of Jesus nevű zenekar Szlovákiából. Menjünk zajongani.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Pogár László

 Mit hallgatsz most?

 Mi a kedvenc dalod az idén?

 Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

 Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Facebook eseményoldal.

Szakadj ki a komfortzónádból!
okt. 6., 12:34