A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Tony Colmannel, vagyis London Electricityvel

2019. április 27., 13:14

Április 27-én, szombat este (a Fran Palermo koncertje után) újabb nagyszabású drum and bass ünnep lesz az Akvárium Klubban: ismét együtt utazhatunk LTJ Bukemmel egy másik planétára; a London Electricity a Hospital Records legjavát hozza el nekünk; a DJ-k DJ-je, a jungle úttörője, a harminc (!) éve pályán lévő Randall szettjétől pedig – és ezt a friss Rinse FM-es mixét hallgatva bátran kijelenthetjük – minden bizonnyal lefossuk a bokánkat a gyönyörtől. Az est ceremóniamestere Youngman MC lesz, magyar részről pedig DJ Palotai és DJ Ren teszik fel a pontot az i-re. Is.

Tony Colman, művésznevén London Electricity, a drum and bass kultúra egyik legrégebben működő kiadójának, a Hospital Recordsnak alapítója, aki 1996 óta aktív a színen, volt olyan rendes, hogy az utolsó pillanatban megválaszolta Link interjúnk kérdéseit, így megtudhatjuk többek között azt is, hogy sok más neves drum and bass DJ-hez hasonlóan, ő is classic rockon nőtt föl. A rock mellett egyébként a jazz, a soul, a latin, a dub és a punk voltak rá hatással, zenekarok illetve előadók közül pedig olyan nevek, mint a Talking Heads, a Kraftwerk, Fela Kuti vagy Brian Eno. Nem csoda hát, hogy a Hospital Records kiadványai is annyira sokféle zenei stílust vonultatnak fel, és olyan finoman és jó érzékkel ötvözik a funkot, a soult, a jazzt a drum and bass-szel, aminek eredménye a drum and bass egyik legkedveltebb alműfaja, a liquid funk.

Aki még nem hallotta a Hospital Records kiváló tavalyi éves mixét, ezzel melegíthet az estére:

Randall fantasztikus és egészen friss, április 23-án készült mixét itt hallgathatjátok meg:

Itt pedig egy LTJ Bukem mix, amit az elmúlt 15 év kedvenc zenéiből állított össze:

És akkor lássuk. miket hallgat Tony Colman.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Tony Colman / London Electricity

Mit hallgatsz most?

Évek óta követem Swindle-t, és Summer Fruits című számát gyakran a szettjeim végén. Nem drum and bass, de imádom!

Mi kedvenc dalod az idén?

A Netsky – Iron Heart című számának Nu:Logic remixe. A jövő héten jön ki, úgyhogy még nincs hozzá link! Tökéletes remix. Addig is itt az eredeti:

Életed első meghatározó dala?

A Led Zeppelin volt  a ’70-es években a kedvenc zenekarom. A Physical Graffiti volt az első album, amit életemben megvettem.

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Jó kérdés. Azt hiszem, a Ghost Note. A Snarky Puppy/GroundUp táborba tartoznak, és régóta szeretném behatóbban is megismerni őket.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Ez a dal sok sötét és nehéz perióduson átsegített, és segít a mai napig. Azt mutatja meg, milyen kicsik és jelentéktelenek vagyunk, és hogy senki sem segíthet rajtunk, csak mi magunk.

ESEMÉNYOLDAL

Egy korábbi Link interjú LTJ Bukemnmel:

Link interjú LTJ Bukemmel

Link interjú Дevával, Zságer Balázs felfedezettjével
aug. 19., 14:45
Tessék örökké élni!
máj. 29., 7:10
A QSS (egykori) frontembere, Barangó punkos válogatása az Open Air Rádión
Már. 30., 16:01
Tedd magadévá a ŽAGAR eddig kiadatlan, korai szerzeményeit
Már. 20., 13:50