A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Link interjú Vegasszal – Bad Company

2019. december 28., 1:20

A drum and bass party szervezés olimpikonjai, Magyarország legkitartóbb és legkiemelkedőbb d+b szervező brigádja, a Bladerunnaz idén volt húsz éves, és ehhez méltón olyan évet prezentáltak nekünk, amilyet egyébként nem lehet. És ezt fogják még megfejelni december 28-án az Akvárium Klubban egy olyan bulival, amin megint csak az elmúlt több mint két évtized legnagyobbjai, Ed Rush, Kemal és a Bad Company fognak fellépni. Őrület. A legendás négyesből ezúttal Maldini és Vegas érkezik. Utóbbit kérdeztük kedvenc zenéiről, és ő készségesen válaszolt is egyébként nem feltétlenül könnyen megválaszolható kérdéseinkre.

Elképesztő évet zár a Bladerunnaz, de tényleg. Csak, hogy néhány nagy nevet említsük az idei felhozatalból, a meghívásukra itt járt nálunk Andy C, Dillinja, Concord Dawn, Friction, Netsky, Roni Size, Krafty Cuts, DJ Krush, a Black Sun Empire, LTJ Bukem, London Electricity, Randall, Wilkinson, DJ Lee, Matrix és Noisia. És ami még ennél is elképesztőbb, az az, hogy ezt már húsz éve csinálják. Megsaccolni is nehéz (ők maguk sem tudják pontosan), de vélhetőleg már ezerhez közelít az eddig általuk szervezett bulik száma. Az elmúlt két évtizedben felfoghatatlan mennyiségű emléket, emlékfoszlányt és emlékezetkiesést köszönhetünk nekik. Jómagam például már ott voltam 99-ben a Bladerunnaz első budapesti buliján, valahol a halál f@szán, ahol a Bad Company lépett fel – akkor épp Fresh és Vegas, akik akkor játszottak életükben először külföldön. Előttük járt itt szintén életében (és a miénkben is) először Ed Rush, egy 98-as PeCsás Tilos Partyn, és mindkét este történelmi pillanat volt; olyan meghatározó élmény, ami beleivódott az emberbe – még akkor is, ha (talán, khm, érthető okokból) ma már csak emlékfoszlányok maradtak belőle.

Soha nem gondoltuk a 90-es évek közepén, végén, hogy a jungle/drum and bass műfaj múló hóbort lesz, de ezzel együtt igazán jó érzés látni azt ennyi év távlatából, hogy azok a nagyágyúk, akik már akkor is nagyágyúk voltak, a mai napig magas színvonalon teljesítenek, méltón régi nagy hírükhöz. És azt is, hogy maga a műfaj és a hazai szcéna is olyan erőteljes a mai napig, mint a 90-es években volt – még ha azok megismételhetlen idők is. Továbbá külön öröm, hogy az olyan arcok, mint például Vegas, aki szintén 21 éve nyomja már az ipart, még mindig olyan lelkesedéssel tud kollegáiról, barátairól meg azokról a zenékről beszélni, amiket hallgat, amilyennel például itt az alábbi Link interjúban is teszi.

Kedvenc művészeink, zenészeink, DJ-ink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Vegas / Bad Company

Mit hallgatsz most?

Mi kedvenc dalod az idén?

Feltételezem, hogy a kedvenc „dalom” alatt azt kell érteni, hogy énekelnek is benne, és ha igen, akkor az idén ez volt az egyik olyan kedvenc szerzeményem, amiben énekelnek. Öröm volt látni, hogy egy régi barátom milyen sikereket ért el az idén. Néhány évvel ezelőtt jelent meg nálunk a Bad Taste-nél száma, és sokat jelent számomra látni az utat, amit bejár. Amikor Andy C először játszotta le ezt a számot a Rampage fesztiválon, az egy különleges, kimerevített, nagybetűs Momentumot hozott létre… Amikor az Univerzum egységbe rendeződik, és egész egyszerűen a pillanat, a természetes áramlás (flow) részévé válsz. Mágikus volt.

Életed első meghatározó dala?

Na, ez egy olyan dal, amiben nem énekelnek. Egy felnőtt témájú tévésorozat főcímdala volt. A műsort anno nem engedték, hogy nézzem, de ezt az intrót mégis annyira szerettem. Nem tudom mit, de valamit csinált az agyammal.

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mindig is úgy véltem, hogy tökös az, amit a Metallica csinál, és néhány dalukat hallottam is itt-ott, de valahogy soha nem mentem tovább.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Azoknak, akik ismerik az élet árnyoldalát is… a mélységeit…

A december 28-i akváriumos Bladerunnaz partyn Vegas mellett Maldini képviseli a Bad Companyt, a Konflictot Kemal, a Virus kiadót, hangzást és fertőző betegséget Ed Rush, hazánkat pedig Chris.su, Mastif és Jade. Ez a buli már most legendás, csak attól, hogy létrejött. Ne hagyd ki.

Facebook-esemény

Hamarosan itt a Faith No More-képregény magyarul!
feb. 23., 19:09
Link interjú Kelisszel
feb. 7., 23:55
Ma lenne 75 éves Bob Marley
feb. 6., 15:27