A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Luke Evans: Love Is A Battlefield – a walesi filmsztár albumának Budapesten forgatott klipje

2019. október 11., 11:44

A Magyarországon készülő The Alienist amerikai tévésorozat miatt gyakran felénk járó walesi filmsztár Luke Evans (A szépség és a szörnyeteg, A lány a vonaton, Az ismeretlen Drakula, Mami, A titánok harca, Tamara Drewe, Sex & Drugs & Rock & Roll, Halálos iramban filmek, A hobbit széria stb.) szeret énekelni, és november 22-re bejelentett At Last című első albumának nemcsak a borítóképét készítette Budapesten, de most közzétett első dalához, a Pat Benatar-féle Love Is A Battlefield bombasztikus feldolgozásához is a magyar fővárosban forgatott klipet.

Az albumon Evans ismert dalok átiratait énekli, pár klasszikus mellett főleg popslágereket, mint a U2-tól a With Or Without YouChertől az If I Could Turn Back Time, Maria McKee-től a Show Me Heaven, a Roberta Flack-féle First Time Ever I Saw Your Face vagy a lemez címét adó At Last Etta Jamestől. „Ez az album jól ismert dalok újraértelmezéséről szól. Olyan számokat kerestünk, amiket lecsupaszíthattunk alapjaikra, aztán új hangszerelést adhattunk nekik. Egy-egy nyolcvanas évekbeli pophimnusz vagy power ballad akusztikusabb vagy intimebb formát kapott, de megtartotta az eredeti esszenciáját” – mondja a 40 éves színész a lemezről, melyet a londoni Sarm Stúdióban vett fel Steve Anderson producer (Kylie Minogue, Pet Shop Boys, Britney Spears, Take That) és a hangszerelő Cliff Masterson (Kylie Minogue, Emeli Sandé stb.) társaságában, a Royal Philharmonic Orchestra kíséretével, és a fenti névfelsorolás után az sem meglepő, hogy a hírek szerint magával Kylie Minogue-gal is rögzített egy duettet.

A Budapesten sokat tartózkodó (a fenti friss képen a Corvin mozi leghíresebb jegypénztárosával, Gyulai Gáborral a Joker megtekintése után látható) Evans nemcsak a lemezborítót készítette a magyar fővárosban, de a Love Is A Battlefieldhez forgatott első klipjében is feltűnnek budapesti utcaképek.

a dal 1983-as Pat Benatar-féle pörgős new wave-es eredetije a híres videójával:

.
FRISSÍTÉS: két héttel később közzétették az ausztrál énekes Conrad Sewell 2018-as Changing című számának feldolgozását is!

.
az album borítója és számlistája:

Luke Evans: At Last (2019)

1. Love Is A Battlefield
2. First Time Ever I Saw Your Face
3. If I Could Turn Back Time
4. Changing
5. With Or Without You
6. I’m Kissing You
7. Show Me Heaven
8. At Last
9. Always Remember Us This Way
10. Say You Love Me
11. Faith’s Song
12. Bring Him Home

.
Luke Evans mai posztja az albumról:

King Gizzard & The Lizard Wizard: Honey – videoklip a 16. album elé
Júl. 14., 19:04
Idles: A Hymn – újabb videoklip az Ultra Mono album elé
Júl. 14., 18:29
Will Butler: Surrender – videoklip az Arcade Fire-öcsi új Generations szólóalbuma elé
Júl. 14., 17:36
Moses Sumney: Monumental – divatvideó az Olimpiai himnusz átdolgozásával
Júl. 14., 16:35