A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

M.I.A.: Rewear It – új dal és reklámklip a ruha-újrahasznosítási akcióhoz

2016. április 11., 7:17

A Srí Lanka-i tamil származású brit rapper-énekesnő M.I.A. (született: Mathangi Arulpragasam, 1975) tavaly néhány demó (CanSeeCanDo, Platforms) és kollaboráció (The New International Sound Pt. II.) után már két hivatalos kislemez- és klipdalt (Swords, Borders) is bemutatott Matahdatah címmel várható ötödik albumáról, de annak pontos megjelenéséről még mindig nincs hír. Közben idén is folyamatosan érkeznek tőle ilyen-olyan felvételek: a MIA OLA – Foreign Friend dalpár és egy Baauer-kollaboráció után most például itt egy H&M-reklámvideóval megtámogatott új szám az üzlethálózat ruha-újrahasznosítási akciójához.

A tudatos vásárlás szintjének emelését és a fenntartható fogyasztási alternatívák népszerűsítését célzó H&M-kampány arra biztatja az embereket, hogy ne dobják kukába megunt ruhájukat, inkább adják le a felesleges a textilt újrahasznosításra a bolthálózat üzleteiben kedvezményekért cserébe. Az újrahasznosítási héthez (World Recycle Week, április 18-24.) igazított Rewear It című M.I.A.-szám videójában a tamil tigrisasszony egy ruhákból emelt felhőkarcolón és sátrak között táncolva hirdeti az üzentet, amint azt a modellekkel teli reklámklip beharangozója után most bemutatott teljes hosszúságú verzióban is láthatjuk.

mia-rewear2

mia-rewear1b

.
a 2016-ban eddig közzétett M.I.A.-felvételek:

a március 17-én közzétett MIA OLA – Foreign Friend dalpár, melyből Az oroszlánkirály-hangmintás első tétel már korábban kiszivárgott (Folla Fodaként ismerhettük meg és a musical Circle Of Life című betétdalából használ egy részletet), a második szám pedig egy újabb menekültügyi kiállás:

másnap, március 18-án az amerikai DJ-producer Baauer (született: Harry Bauer Rodrigues,1989) kiadta Aa című első albumát, melynek egyik számában, a Temple-ben M.I.A. is hallható a dél-korai rapper G-Dragon (Kwon Ji-yong, 1988) mellett:

.
ráadásként itt a még februárban közzétett Boom ADD című szám, mely a rapper-énekesnő előző albumán, a 2013-as Matangin szereplő egyperces Boom Skit teljes dallá növesztett verziója:

összevetésként itt a hetvenvalahány másodperces Boom (Skit) eredetije a 2013-as albumról:

Szerző:
Címkék: , , ,
Lana Del Rey: Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd – az új album címadó dala
dec. 7., 18:04
Caroline Polachek: Welcome To My Island – a Desire, I Want To Turn Into You albumról
dec. 6., 23:55
David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51