A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Mac DeMarco: Wonderful Christmastime – Paul McCartney-feldolgozás

2017. december 26., 8:11

Az idei karácsonyi produkciók sorában (Stephen Colbert/Run The Jewels, Chance The Rapper/Jeremih, Elbow/Michel Gondry, Marching Church/Sky Ferreira, Foo Fighters, Best Coast, Charly Bliss, Albert Hammond Jr, Kevin Morby, Taken By Trees, Sondre Lerche, Trentemøller, Billy Corgan stb.) most jöjjön egy olyan feldolgozás, ahol Mac DeMarco összeolvad Paul McCartney-val! Az idei This Old Dog albumával a Szigeten is fellépett 27 éves kanadai psych-pop dalszerző-gitáros-énekes ezúttal a 75 éves Beatles-veterán Wonderful Christmastime című ünnepi dalába bújt bele (amiból vele egy időben az angol Blossoms együttes is készített egy átiratot).

Karácsonyi csoda volt, eggyé váltunk, összeolvadtunk. Paul gondolatai az enyémekké váltak, az enyéim meg az övéivé. Legyek gyűltek körénk, hogy a pórusainkból áradó karácsonyi szépségből táplálkozzanak” – írta az ifjú Mac az öreg Macca 1979-es dalának szintetizátoros feldolgozásához, melyet rajongói klubjának tagjaihoz már pár hete eljuttatott, de múlt éjszaka a YouTube-csatornájára is feltette a nagyvilág örömére.

a Wonderful Christmastime 1979-es eredetije Paul McCartney-tól:

.
a dal legtöbb sztárt felvonultató átdolgozásában, Jimmy Fallonnak és műsora házi zenekarának, a Rootsnak a tavalyi átiratában a Sing (Énekelj!) című film szereplői, Scarlett Johansson, Reese Witherspoon, Tori Kelly, Seth MacFarlane és Matthew McConaughey mellett maga az eredeti szerző-előadó, Paul McCartney is feltűnt egy perc után:

.
a brit Blossoms együttes egy hete közzétett feldolgozása az alábbi videóban 0’55-től:

.
ráadásként itt van Mac DeMarco teljes idei This Old Dog albuma is:

.
Mac DeMarco már karácsonyi hangulatban a Grizzly Bear-frontember Ed Droste és a queer színész Jason Greene (Freckle) – meg az alsó kép bal szélén látható francia énekes-színésznő SoKo – társaságában egy Los Angeles-i Grizzly Bear-koncert után:

Isobel Campbell – egy évtized után új album a Belle And Sebastian egykori énekesnőjétől
okt. 21., 9:23
Peter Bjorn and John: Rusty Nail – a 2020-as Endless Dream albumról
okt. 19., 22:24
PJ Harvey: The Moth + The Sandman – a Lily James és Gillian Anderson színésznőknek írt dalok demói
okt. 18., 19:31
Wolf Parade: Against The Day – új kislemez az Operators frontemberének anyazenekarától
okt. 18., 7:18