A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Mai Lan: Technique – bravúros klipdal az M83 francia énekesnőjétől

2016. június 4., 9:13

Az M83 vadonatúj Junk albumán a Go! című slágerben és még további három számban – no meg az élő fellépéseken, az idei Szigetet is érintő turnén – is szereplő vietnami származású francia énekesnőnek, Mai Lannak az eddigi karrierje most nagyon megugrik: a 2012-es címnélküli debütalbuma után négy évvel briliáns új szólódalt mutatott be, és a klip premierjét a Pitchfork oldalán tartotta (mely az első M83-as fellépéséről szóló cikkben meg sem említette őt, és az általa énekelt Laser Gun című számot is tévedésből a koncertfelállás másik új csajtagjának, az amerikai Kaela Sinclair billentyűs-vokalistanőnek tulajdonította).

Az 1982-es születésű Mai Lan Chapiron a francia punk vizuálművész Kiki Picasso lánya, a filmrendező Kim Chapiron húga (fivére révén Ludivine Sagnier színésznő sógornője). Bátyja filmes kollektívájának, a kliprendező Romain Gavras társaságában alapított Kourtrajménak a tagjaként már 2006-ban feltűnt egy emlékezetesen mocskos szájú filmbetétdallal (Gentiment je t’immole), de hiphop, psych-pop és new wave közt mozgó számaival csak 2012-ben jutott el első saját nagylemezéig (közben stylistként és divattervezőként is tevékenykedett).

mailan-album

Mai Lan a készülő második albumán is eddigi társszerző-hangmérnök-producerével, Max Labarthe-tal dolgozik, de a most bemutatott Technique című első kislemezdalt Nick Sylvesterrel (Shamir briliáns debütalbumának, a Ratchetnek a producerével) hármasban jegyzik, így nem is annyira meglepő, mennyire nagyot üt – főleg a párizsi PANAMÆRA kollektíva két rendezője (az art direktor/trükkmester/vágó Cédric Richer és az operatőr Quentin Curtat) által jegyzett klippel együtt! Mai Lan ezzel megüti M.I.A. szintjét.

mailan-tech2

a kislemezborító:

mailan-technique

az M83 áprilisi Coachella-fesztiválfellépésének idején forgatott kis videóban már Mai Lan készülő új albumának The Missile című számából is hallhatunk egy részletet:

.
ráadásként itt az M83 teljes idei Junk albuma, melyen Mai Lan négy számot is énekel:

01 Do It, Try It
02 Go! [ft. Mai Lan]
03 Walkway Blues [ft. Jordan Lawlor]
04 Bibi the Dog [ft. Mai Lan]
05 Moon Crystal
06 For the Kids [ft. Susanne Sundfør]
07 Solitude
08 The Wizard
09 Laser Gun [ft. Mai Lan]
10 Road Blaster
11 Tension
12 Atlantique Sud [ft. Mai Lan]
13 Time Wind [ft. Beck]
14 Ludivine
15 Sunday Night 1987

Blue Hawaii: All The Things – videoklip a kanadai tánczenei duó új albuma elé
Sze. 21., 15:59
Leonard Cohen: The Goal – a sztárparádés Thanks For The Dance című posztumusz albumról
Sze. 20., 15:57
Georgia: Never Let You Go – az angol producer-énekesnő új Seeking Thrills albumáról
Sze. 20., 9:17
Anna Of The North: Dream Girl – a norvég énekesnő második albumáról
Sze. 19., 17:52