A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Már csak néhány nap és Mark Lanegan újra Budapesten

2019. november 21., 6:49

„A grunge hangja”, Mark Lanegan november 25-én a Dürer Kertben is bemutatja új, Somebody’s Knocking című lemezét, előtte pedig a legendás angol post-punk zenekar, a The Membranes lép fel, élén John Robbal.

Mark Lanegan a nyolcvanas évek közepén kezdte karrierjét a Screaming Treesben, majd a Queens of The Stone Age-dzsel játszott, zenélt együtt Kurt Cobainnel és Krist Novoselic-kel, és jellegzetes hangjának köszönhetően számtalan előadó kérte már fel őt együttműködésre, például a Belle & Sebastian csellistája, Isobell Campbell, Moby, a Soulsavers vagy az Unkle.

Október 18-án megjelent tizenegyedik stúdióalbuma, a Somebody’s Knocking zenéjén a multi-instrumentalista Rob Marshallal dolgozott együtt, akivel előző, Gargoyle című lemezének dalain is közösen ügyködtek, de a szerzőtársak között volt Sietse Von Gorkom hegedűs, Martin Jenkins a Pye Corner Audióból és a QOTSA sivatagi rock legendája, Alain Johannes is, akivel Lanegan a 2004-es Bubblegum óta alkot együtt.

Lanegan – akinek karcos, lélekig hatoló hangját gyakran hasonlítják Tom Waitséhez vagy Nick Cave-éhez – színpadi látvány helyett hagyja, hogy inkább melankolikus, sötét, bluesos dalai kerüljenek a középpontba, miközben ő egy mikrofonállványra támaszkodva énekli ki a lelkét.
Az európai turnén Lanegan kísérője a brit post-punk legenda, John Robb zenekara, a The Membranes lesz, akik What Nature Gives… Nature Takes Away című új dupla albumukat utaztatják a nagyvilágban.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
Mark Lanegan (US)
The Membranes (UK)
Időpont: 2019. november 25. 19:00
Helyszín: Dürer Kert

Elővétel
Facebook-esemény

Utolsó koncertek a Budapest Parkban – e héten zárja szokatlan szezonját a Park
Sze. 28., 16:02